eArşiv@Adu

Isıl işlem görmüş et ürünlerinde ELISA tekniği ile farklı et türlerinin tespiti

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Kök, Filiz
dc.contributor.author Atasever, Didem Dilara
dc.date.accessioned 2016-01-07T11:24:39Z
dc.date.available 2016-01-07T11:24:39Z
dc.date.issued 2011-01-01
dc.date.submitted 2011
dc.identifier.uri http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=24640567&idt=1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/940
dc.description.abstract Araştırmada Aydın ve İzmir bölgesindeki çeşitli satış noktalarından tesadüfi örnekleme yoluyla tedarik edilen ısıl işlem görmüş ve tüketime hazır 100 adet et ürünü sığır, domuz, at ve kanatlı eti içeriği yönünden monoklonal antikor sandviç ELISA yöntemiyle incelenmiştir. Örneklerin ilgili standartlara uygunluğu ve etiket bilgilerinin doğru olup olmadığı ve hileli et kullanımına ait veriler araştırılmıştır. Örneklerin çoğu etiket bilgisiyle uyumlu olmasına rağmen toplam 19 adet örneğin etiket bilgileriyle uyuşmadığı ve hileli olduğu tespit edilmiştir. tr_TR
dc.description.abstract In this study, 100 consumable cooked meat products that supplied from İzmir and Aydın with random sampling, has detected of horse, poultry, pork and cattle meat using monoclonal antibody (MAb) sandwich ELISA technique. This study aimed to research about detection of adulteration, consistent of food standart and accuracy of label information. Despite most of samples were obtained consistent results, 19 samples detected adulterated. Our method of detection is quick and it may be routine analyse method for food administration laboratories to carry out meat species identification in processed foods. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Atlar tr_TR
dc.subject Horses tr_TR
dc.subject Aydın tr_TR
dc.subject Domuz tr_TR
dc.subject Swine tr_TR
dc.subject ELISA tr_TR
dc.subject Et tr_TR
dc.subject Meat tr_TR
dc.subject Et kalitesi tr_TR
dc.subject Meat Quality tr_TR
dc.subject Et ürünleri tr_TR
dc.subject Meat Products tr_TR
dc.subject Isıl İşlem tr_TR
dc.subject Heat Treatment tr_TR
dc.subject Kümes Hayvanları Ürünleri tr_TR
dc.subject Poultry Products tr_TR
dc.subject Sığır tr_TR
dc.subject Cattle tr_TR
dc.subject İzmir tr_TR
dc.title Isıl işlem görmüş et ürünlerinde ELISA tekniği ile farklı et türlerinin tespiti tr_TR
dc.title.alternative Detection of different meat species in cooked meat products using ELISA technique tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster