dc.contributor.advisor |
Eğe, Zehra |
|
dc.contributor.author |
Sert, Aslı |
|
dc.date.accessioned |
2021-11-25T06:09:34Z |
|
dc.date.available |
2021-11-25T06:09:34Z |
|
dc.date.issued |
2021-11-24 |
|
dc.date.submitted |
2021-08-04 |
|
dc.identifier.citation |
Sert, A. (2021) Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı otel çalışanlarının etik duyarlılıklarını belirlemeye yönelik bir araştırma (yayınlanmamış yüksek lisans tezi) Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Aydın |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11607/4375 |
|
dc.description.abstract |
Etik, geçmişten günümüze kadar üzerinde sürekli tartışılan bir konu olarak karşımıza
çıkmaktadır. Etik ulusal ve uluslararası düzeyde birçok disiplin ile yakından ilgilidir.
Özellikle turizm gibi birçok ulusun bir araya geldiği bir endüstri açısından
değerlendirildiğinde önemi son derece ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada 5 yıldızlı otel
çalışanlarının etik duyarlılık düzeyleri belirlemek amaçlanmıştır. Araştırma yapılırken
ikincil veri kaynaklarından literatür taraması yapılmıştır. Çalışmanın ana kütlesi;
Türkiye’deki 5 yıldızlı otel çalışanları olarak belirlenmiş, ana kütleyi temsili için ise
Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı otel çalışanları örneklem olarak belirlenmiştir.
Araştırmanın temel amacı Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı otel çalışanlarının etik duyarlılık
düzeylerini belirlemektir. Araştırmanın alt amacı ise çalışanların etik duyarlılık düzeylerinin
demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğini ortaya koymaktır.
Araştırmanın sonucunda etik duyarlılık düzeylerinin demografik özelliklere göre farklılık
gösterdiği tespit edilmiştir.
Turizm alanında etik duyarlılığa ait çalışma olmaması nedeniyle çalışmanın literatüre
katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Ayrıca çalışmanın sonucunun ve bulgularının yeni
yapılacak çalışmalara ışık tutacağı ön görülmektedir. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
Ethics is a subject that has been constantly discussed from the past to the present.
Ethics is closely related to many disciplines at the national and international level.
Especially when it is evaluated in terms of an industry such as tourism where many nations
come together, its importance becomes extremely evident. In this study, it was aimed to
determine the ethical sensitivity levels of 5-star hotel employees. While conducting the
research, a literature review was made from secondary data sources. The main mass of the
study; It was determined as the employees of the 5-star hotels in Turkey, and the employees
of the 5-star hotels in Kuşadası were determined as the sample for the representation of the
main mass.
The main purpose of the research is to determine the ethical sensitivity levels of the
employees of the 5-star hotels in Kuşadası. The sub-purpose of the study is to reveal
whether the ethical sensitivity levels of employees differ according to demographic
characteristics. As a result of the research, it was determined that ethical sensitivity levels
differ according to demographic characteristics.
Since there is no study of ethical sensitivity in the field of tourism, it is thought that
the study will contribute to the literature. In addition, it is foreseen that the results and
findings of the study will shed light on new studies |
tr_TR |
dc.description.tableofcontents |
İÇİNDEKİLER
KABUL VE ONAY SAYFASI..............................................................................................i
BİLİMSEL ETİK BİLDİRİM SAYFASI.... ......................................................................ii
ÖZET. ...................................................................................................................................iii
ABSTRACT...........................................................................................................................iv
ÖNSÖZ...................................................................................................................................v
ŞEKİLLER DİZİNİ..............................................................................................................vi
TABLOLAR...........................................................................................................................x
EKLER DİZİNİ...................................................................................................................xii
GİRİŞ......................................................................................................................................1
BİRİNCİ BÖLÜM ................................................................................................................4
1.ETİK VE ETİK DUYARLILIK........................................................................................4
1.1.Etik Kavramı....................................................................................................................4
1.1.1. Etiğin Tanımı ......................... ...........................................................................4
1.1.2. Etiğin Tarihsel Gelişimi.....................................................................................5
1.1.3 Etiğin Temel İlkeleri...........................................................................................7
1.1.4. Etik Türleri.......................................................................................................10
1.1.4.1.Bireysel Etik......................................................................................10
1.1.4.2. İş Etiği...............................................................................................12
1.1.4.3. Örgütsel etik......................................................................................13
1.1.4.4.Yönetsel etik.......................................................................................14
1.1.4.5. Meslek Etiği.......................................................................................15
1.1.5.Etik İle İlgili Kavramlar...................................................................................16
1.1.6.Etik ve Benzer Kavramlar...........................................................................17
1.1.6.1. Etik ve Ahlak İlişkisi.........................................................................17
1.1.6.2. Etik ve Kültür ...................................................................................19
vii
1.1.6.3. Etik ve Hukuk....................................................................................19
1.1.6.4.Etik ve Sosyal Sorumluluk................................................................20
1.1.7. Etik Kodlar.......................................................................................................20
1.1.8.Etik Dışı Davranışlar........................................................................................21
1.1.8.1. Etik Dışı Davranış Türleri.................................................................21
1.1.8.2.Etik Dışı Davranış Nedenleri.............................................................24
1.2. Etik Karar Verme............................................................................................................26
1.2.1. Etik Karar Verme Sürecinin Aşamaları...........................................................28
1.2.2. Etik İkilem........................................................................................................29
1.2.3. Etik Duyarlılık..................................................................................................31
1.2.3.1. Etik Duyarlılık İle İlgili Yapılan Çalışmalar ....................................34
İKİNCİ BÖLÜM ...............................................................................................................37
2. TURİZM VE ETİK..........................................................................................................37
2.1. Turizmde Etiğinin Temel Unsurları................................................................................38
2.2. Turizmde Etiğin Önemi...................................................................................................39
2.3. Turizm İşletmelerinde Etik..............................................................................................40
2.4. Turizmde Etik İlkeler......................................................................................................45
2.4.1. Turizmde Global Etik İlkeler...........................................................................47
2.5. Turizmde Etik Dışı Davranışlar .....................................................................................48
2.5.1. Konaklama İşletmelerinde Etik Dışı Davranışlar.............................................50
2.5.2. Seyahat İşletmelerinde Yaşanan Etik Dışı Davranışlar....................................51
2.5.3.Turist Rehberlerinin Etik Dışı Davranışları......................................................52
2.5.4. Yiyecek İçecek İşletmelerindeki Etik Dışı Davranışlar...................................53
2.6. Turizmde Etik Kodlar......................................................................................................54
viii
2.7. Turizmde Etik Duyarlılık................................................................................................55
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ...........................................................................................…....57
3. OTEL ÇALIŞANLARININ ETİK DUYARLILIKLARININ BELİRLENMESİ.....57
3.1. Araştırmanın Yöntemi....................................................................................................57
3.2. Araştırmanın Modeli.......................................................................................................58
3.3. Anakütle ve Örneklem....................................................................................................58
3.4. Etik Duyarlılık Ölçeği.....................................................................................................60
3.5. Veri Analizi.....................................................................................................................61
3.5.1. Normal Dağılım................................................................................................62
3.5.2. Güvenilirlik Analizi..........................................................................................62
3.5.3. Faktör Analizi...................................................................................................63
3.5.3.1. Keşfedici Faktör Analizi....................................................................63
3.6. Bulgular ve Değerlendirmeler ........................................................................................67
3.6.1. Demografik Bilgiler..........................................................................................67
3.6.2. Otel Çalışanlarının Etik Duyarlılıkları.............................................................72
3.6.3. Çalışanlarının Etik Duyarlılıklarının Demografik Bilgilere Göre
Değerlendirilmesi...................................................................................................................73
3.6.4. Etik Duyarlılık Faktörlerinin Demografik Bilgilere Göre
Değerlendirilmesi.....75
4. SONUÇ VE ÖNERİLER.................................................................................................82
5.KAYNAKLAR...................................................................................................................87
6.EKLER...............................................................................................................................94 |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Etik, Etik Duyarlılık, Turizmde Etik, Turizmde Etik Duyarlılık |
tr_TR |
dc.subject |
Ethic, Ethical Sensitivity, Ethics in Tourism, EthicalSensitivity in Tourism |
tr_TR |
dc.title |
Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı otel çalışanlarının etik duyarlılıklarını belirlemeye yönelik bir araştırma |
tr_TR |
dc.title.alternative |
A research to determine the ethical sensitivity of 5-star hotel employees in Kuşadasi |
tr_TR |
dc.type |
masterThesis |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı |
tr_TR |