eArşiv@Adu

İstanbul bölgesindeki restoran işletmelerinde yöneticilerin inovasyon anlayışı ve uygulama stratejileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Ege, Zehra
dc.contributor.author Doğduyol, Seyhan
dc.date.accessioned 2015-07-23T08:52:25Z
dc.date.available 2015-07-23T08:52:25Z
dc.date.issued 2014-01-01
dc.identifier.uri http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=50426117&idt=1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/384
dc.description.abstract Küreselleşen dünya ekonomisi içerisinde, işletmelerin sürekli rekabet etmeleri gerekmektedir. Özellikle hizmet sektöründe rekabetin hizmet anlayışının kalitesine bağlı olması sebebiyle varlığı daha çok hissedilen inovasyon kavramı ulusal olmayıp uluslararası piyasa koşullarında da ön plana çıkmaktadır. Yiyecek içecek sektörü içerisinde önemli bir yere sahip olan restoran işletmeleri de bu rekabet içerisinde kendilerini sürekli yenilemek ve müşterilerine farklı hizmetler sunmak zorunda kalmaktadır. Restoran işletmeleri müşterilerini memnun etmek ve yeni müşteriler kazanmak için farklılaşma yoluna gitmektedirler. Bu farklılaşma ise inovasyon ile mümkün olmaktadır. Türkiye'de inovasyon terimi çok bilinmemekle beraber birçok işletme de uygulamamaktadır. Bu çalışmada İstanbul'daki turizm işletme belgeli birinci sınıf restoran işletmelerindeki yöneticilerin inovasyon hakkındaki düşüncelerine ulaşılmaya çalışılmıştır. Restoran yöneticilerin inovasyon hakkındaki düşüncelerinin demografik özelliklerin etkileyip etkilemeği araştırılmış ve demografik özellikler ile inovasyon hakkındaki görüşler arasında farklılık göstermediği belirlenmiştir. Business have to compete with rivals consistently in the globasing world. The concept of 'innovation' that is become more effective because of connection between service mentality's quality and competition especially in the service industry, stands out not only national market conditions but also international market conditions. Restaurants which have an important place in the food and beverage sector have to blow away the cobwebs and provide different services to clients. Restaurant managements should differentiate them services to satisfy consumers and gain new customers. The differentiation is possible with innovation. The term of 'innovation' is not known in our country generally however most business don't carry out. In this study is tried to reach thoughts about innovation of the managers of restaurants which have first class tourism operation license in İstanbul. And also is sought for the effect of the demographic specialities on the thoughts of the restaurants executives and is specified no difference between demographic specialities and opinions related to innovation. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi tr_TR
dc.subject İnovasyon tr_TR
dc.subject Yönetici tr_TR
dc.subject Yiyecek İçecek İşletmeciliği tr_TR
dc.subject Restoran İşletmeciliği tr_TR
dc.subject Innovation tr_TR
dc.subject Manager tr_TR
dc.subject Food and Beverage Services tr_TR
dc.subject Restaurant tr_TR
dc.subject Managership tr_TR
dc.title İstanbul bölgesindeki restoran işletmelerinde yöneticilerin inovasyon anlayışı ve uygulama stratejileri tr_TR
dc.title.alternative The inovation mentality of the executives and practices strategy at restaurant business in iİstanbul region tr_TR
dc.type Thesis tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster