eArşiv@Adu

Aspergillus flavus HBF34'ün glukoamilaz üretimi, saflaştırılması ve kinetik özelliklerinin belirlenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Metin, Kubilay
dc.contributor.author Arat, Öznur
dc.date.accessioned 2018-10-11T07:22:43Z
dc.date.available 2018-10-11T07:22:43Z
dc.date.issued 2007
dc.date.submitted 2007
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/3471
dc.description.abstract Aspergillus flavus HBF34 susu tarafından fermentasyon ortamında üretilen GA (Glukoamilaz) nisasta afinite kromatografi teknigi ile saflastırıldı. Saflastırılan GA’nın optimum pH ve sıcaklıgı ile stabiliteleri saptandı. GA’nın farklı substratlar için Km ve Vmax degerleri ve substrat spesifiteleri bulundu. GA aktivitesi üzerine metal iyonları, inhibitörler, denatürantlar ve tuz tolerans testi uygulandı. GA’nın ham nisasta adsorbsiyonu saptandı. _nce tabaka kromatografisi ile amilazın tanımlanması yapıldı. Ayrıca PAGE, SDS-PAGE ve zimografi ile enzimin kaç adet oldugunu ve molekül agırlıkları saptandı. Bulunan sonuçlar ilgili literatürlerle karsılastırılarak GA’nın sahip oldugu birçok üstünlüklerden dolayı endüstriyel uygulamalarda kullanılabilecegi sonucuna varıldı. tr_TR
dc.description.abstract GA starch produced by Aspergillus flavus HBF34 strain in fermentation medium was purified by affinity chromatography technique. Optimal pH and temperature of purified GA as well as its stability were determined. Km and Vmax values of GA for different substrates and its substrate specificity were estimated. Metal ions, inhibitors, denaturants and salt tolerance test were applied on the activity of GA. Raw starch adsorption of GA was determined. Identification of the amylase was carried out by thin layer chromatography. In addition, number of enzymes and their molecular weight were identified using PAGE, SDS-PAGE and zymography. By comparing with the related literature, the results gained have suggested that GA could be used in the industrial applications due to the features of GA. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Aspergillus flavus tr_TR
dc.subject amilaz tr_TR
dc.subject saflastırma tr_TR
dc.subject karakterizasyon/ Aspergillus flavus tr_TR
dc.subject amylase tr_TR
dc.subject purification tr_TR
dc.subject characterization tr_TR
dc.title Aspergillus flavus HBF34'ün glukoamilaz üretimi, saflaştırılması ve kinetik özelliklerinin belirlenmesi tr_TR
dc.title.alternative Production, partial purification and kinetics properties of glucoamylase from Aspergillus flavus HBF34 tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster