eArşiv@Adu

Zeytinyağı işletmeleri için atık su değerlendirme sisteminin geliştirilmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Coşkun, Mustafa Bülent
dc.contributor.author Akbaş, Taner
dc.date.accessioned 2018-10-11T06:23:45Z
dc.date.available 2018-10-11T06:23:45Z
dc.date.issued 2006
dc.date.submitted 2006
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/3415
dc.description.abstract Zeytinyağı, olgunluğa ulaşmış zeytin meyvelerinden presle ve santrifüjle elde edilen yemeklik bir yağdır. Zeytinyağının elde edilmesindeki teknolojik gelişmelere paralel olarak, bu ürünle birlikte ortaya çıkan katı ve sıvı atıkların miktarında da artışlar olmaktadır. Özellikle sıvı atıklar arıtılması zor olan önemli çevre kirleticileridirler. Zeytinciliğin yaygın olduğu bölgelerde yoğunlaşan bu kirleticilerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak değişik yöntemler önerilmektedir. Bu çalışmada termal yöntemler kullanılarak işletme içerisinde atık suların koyulaştırılıp, kütlesinin azaltılması esasına dayanan kapalı çevrimli bir sistemin teknik ve ekonomik olarak yapılabilirliliğinin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu amaçla enerji gereksinimini büyük oranda kendi çıktıları ile sağlayan model bir tesis geliştirilerek, vakum altında atık suyun koyulaştırılmasına ilişkin teknik kriterler belirlenmiştir. tr_TR
dc.description.abstract Olive-oil is an edible oil which is obtained from ripe olive fruits by press and centrifugal. Parallel to the developments in olive-oil technology the amount of liquid and solid wastes have increased. Specially liquid wastes are important environmental polluters. In the regions where olive-dealers are intensive different methods are recommended to do away with this environmental polluter. In this study it is aimed to put forward the technical and economical feasibiliy of the system which concentrates wastewater and decreases its mass in a closed cycle with thermal methods in the plant. According to this aim the technical criterions of a model foundation which concentrates wastewater under vacuum and ensures most of its energy requirements. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Zeytinyağı tr_TR
dc.subject atık su tr_TR
dc.subject vakum uygulaması tr_TR
dc.subject çevre kirliliği tr_TR
dc.subject Olive-oil tr_TR
dc.subject waste-water tr_TR
dc.subject vacuum application tr_TR
dc.subject environmental pollution tr_TR
dc.title Zeytinyağı işletmeleri için atık su değerlendirme sisteminin geliştirilmesi tr_TR
dc.title.alternative Development of the wastewater treatment system for olive oil mills tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makineleri Anabilim Dalı tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster