eArşiv@Adu

Yerel biber populasyonlarında polen canlılığı ve çimlenme oranlarının meyve tutumu ve kalitesine etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Baş, Tülin
dc.contributor.author Kayar, Nurcan Uluçay
dc.date.accessioned 2015-07-21T10:04:36Z
dc.date.available 2015-07-21T10:04:36Z
dc.date.issued 2005-01-01
dc.identifier.uri http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=32907703&idt=1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/339
dc.description.abstract Bu araştırma ile Aydın iline ait yerel biber populasyonlannda çiçek tozu canlılık ve çimlenme oranlarının açıkta yetiştiricilik devresindeki dalgalanmalarının saptanması ve buna bağlı olarak verim ve meyve kalitesine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. 2003 ve 2004 yıllarında yapılan denemede; kullanılan her üç çeşitte (Çine Çarliston, Şahnalı ve Bağcı Çarliston) çiçek tozu canlılık ve çimlenme oranlarında sezon boyunca dalgalanmalar meydana gelmiştir. Dalgalanmanın olduğu dönemlerde, sıcaklık artışının olduğu ve buna bağlı olarak canlılık ve çimlenme oranlarının ise azaldığı gözlenmiştir. Diğer taraftan; verim değerlerinde de canlılık ve çimlenme oranlarına paralel bir seyir izlenerek sezon boyunca dalgalanmalar kaydedilmiştir. Sıcaklık artışının etkisiyle, çeşitlerin meyve kaliteleri bozulmuştur. Özellikle Çine ve Bağcı Çarliston' da "takoz meyve" olarak adlandırılan sert, meyve şekli bozuk ve pazar değeri olmayan küçük meyvelerin oluşumu gözlenmiştir. The purpose of this study was to determine fluctiations of pollen viability and germination ratios in open cultivated pepper population in Aydın, and to examine their effects on yield and fruit quality. During the growing season - in 2003 and 2004, there were fluctiations in pollen viability and germination ratios in three pepper varieties (Çine Charleston, Şahnalı and Bağcı Charleston). It was observed that pollen viability and germination ratios decreased with the increasing in temperature. On the other hand, in parallel with pollen viability and germination ratios, there was a fluctiation in yield rates during the season. With the increasing in temperature, fruit quality of varieties decreased. Increases in temperature caused formation of harsh and small fruits named as "aborted fruits" having no market quality especially in Çine and Bağcı Charleston. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi tr_TR
dc.subject Biber tr_TR
dc.subject çiçek tozu canlılığı tr_TR
dc.subject çiçek tozu çimlendirmesi tr_TR
dc.subject çiçek tozu üretimi tr_TR
dc.subject takoz meyve tr_TR
dc.subject Pepper tr_TR
dc.subject pollen viability tr_TR
dc.subject pollen germination tr_TR
dc.subject pollen production capacities tr_TR
dc.subject aborted fruit tr_TR
dc.title Yerel biber populasyonlarında polen canlılığı ve çimlenme oranlarının meyve tutumu ve kalitesine etkisi tr_TR
dc.title.alternative The effect of pollen viability and germination ratios on the fruit set and quality in the local pepper population tr_TR
dc.type Thesis tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster