eArşiv@Adu

Ege bölgesinde yetiştirilen bazı mısır (Zea mays L.) çeşitlerinin verim, kalite ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Erekul, Osman
dc.contributor.author Sabancı, Senem
dc.date.accessioned 2017-01-17T13:05:22Z
dc.date.available 2017-01-17T13:05:22Z
dc.date.issued 2016
dc.date.submitted 2016
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2824
dc.description.abstract Bu çalışma; Ege bölgesinde yetiştirilen bazı mısır (Zea mays L.) çeşitlerinin verim, kalite ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Üretim Çiftliği deneme tarlalarında gerçekleştirilmiştir. Competo, DKC 6876, P 31D24, P 3167, Kalipso, İndaco, SY Lucroso ve Colonia olmak üzere 8 farklı mısır çeşidi kullanılarak deneme ana ürün olarak yürütülmüştür. Bu çalışma, 4 tekrarlamalı olarak tesadüf blokları deneme desenine göre 2014 yılında kurulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre, verim ve kalite özellikleri üzerine etkisi istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. Özet olarak; tane verimi 1256.1-1741kg/da, bin dane ağırlığı 302.7-365.7 g, protein içeriği % 6.18- 7.84, nişasta içeriği % 61.74-63.28 arasında değişmiştir. Ayrıca çeşitlerin toplam fenol içerikleri 112.05- 244.90 μg GAE/g, antioksidan aktiviteleri ise % 25.85- 44.25 arasında farklılık göstermiştir. Yapılan bu çalışmada İndaco, Kalipso ve DKC 6876yüksek tane verim potansiyeline sahip olmalarına rağmen, bazı kalite özellikleri bakımından diğer çeşitlere göre düşük kalmışlardır. tr_TR
dc.description.abstract The aim of this research was to determinine the effects of some maize (Zea mays L.) varieties on yield, quality and antioxidant activity in the Aegean Regioncarried out at Adnan Menderes University, The Faculty of Agriculture Research and Production Farms' fields. The experiment was carried out as primary crop and using 8 different varietiesof corn including Competo, DKC 6876, P 31D24, P 3167, Kalipso, Indaco, SY Lucroso and Colonia. The researchwas conducted in randomized complete block design with four replications during the year of 2014. According to results of the research, the effects of corn varieties was found to be statistically significant in the yield and quality characteristics. In summary; average grain yield wasranged from 1256.1 to 1741kg/da, 1000 kernel weight from 302.7to 365.7 g, protein content from 6.18 to7.84 %, starch content from 61.74 to 63.28 %. Besides total phenol content of the varieties varied from 112.05 - 244.90 μg GAE/g while antioxidant activity varied between 25.85- 44.25 %. In this study İndaco, Kalipso and DKC 6876 had high grain potential, while they was found low according to other varieties as some quality features. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Mısır tr_TR
dc.subject verim öğeleri tr_TR
dc.subject tane verimi tr_TR
dc.subject kalite öğeleri tr_TR
dc.subject antioksidan tr_TR
dc.subject Ege Bölgesi tr_TR
dc.subject Corn tr_TR
dc.subject yield characteristics tr_TR
dc.subject grain yield tr_TR
dc.subject quality characteristics tr_TR
dc.subject antioxidant tr_TR
dc.subject The Aegean Region tr_TR
dc.title Ege bölgesinde yetiştirilen bazı mısır (Zea mays L.) çeşitlerinin verim, kalite ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi tr_TR
dc.title.alternative The determination of some maize (Zea mays L.) varieties on yield, quality and antioxidant activity in the Aegean region tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.authorID TR217447 tr_TR
dc.contributor.authorID TR115235 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster