eArşiv@Adu

Kestanenin (castanea sativa mill.) meşe (quercus sp.) üzerine aşılanabilirliği ve toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Ertan, Engin
dc.contributor.author Ada, Selime
dc.contributor.author Alkan, Gülsüm
dc.date.accessioned 2016-03-18T09:10:14Z
dc.date.available 2016-03-18T09:10:14Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Ertan, E., Ada, S., Alkan, G. (2014). Kestanenin (castanea sativa mill.) meşe (quercus sp.) üzerine aşılanabilirliği ve toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişimi.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,11(2),13-20. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://web.b.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=7&sid=abf03868-79b9-494b-9b48-2b4330707b1d%40sessionmgr102&hid=128
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2616
dc.description.abstract Bu çalışma, kestane ile meşe bitkisinin aşılanabilirliği ve meşe bitkisinde toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişiminin belirlenmesi amacıyla 2005–2007 yılları arasında yürütülmüştür. Denemede yongalı göz, dilciksiz İngiliz ve T-göz aşısı yöntemleri kullanılmış ve sadece dilciksiz İngiliz aşısı yönteminden başarı elde edilmiştir. En uygun aşılama zamanının belirlenmesi amacıyla, meşe bitkisinin gövdelerinden vegetasyon dönemi boyunca; nisan, temmuz, eylül ve aralık aylarında olmak üzere floem örnekleri alınarak, toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişimi izlenmiştir. En düşük flavan miktarı, 0,102 mg/g olarak, nisan ayında alınan örneklerde saptanmıştır. tr_TR
dc.description.abstract This study has been carried on during 2005 – 2007 in order to determine the graft ability and the seasonal changes of total flavan contents in oak tree. Chip budding, whip budding and Tbudding methods have been used and it was seen that only whip budding had budding success. Aiming to determine the best grafting, floem examples have been taken from the shoots of oak trees during vegetation period; April, July, September and December, and seasonal changes of total flavan contents have been determined. The minimum flavan amount has been determined in samples taken in April as 0,102 mg/g. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Kestane tr_TR
dc.subject Meşe tr_TR
dc.subject Aşı İle Çoğaltma tr_TR
dc.subject Flavan İçeriği tr_TR
dc.subject Chestnut tr_TR
dc.subject Oak tr_TR
dc.subject Grafting tr_TR
dc.subject Graft Compatibility tr_TR
dc.subject Flavan Contents tr_TR
dc.title Kestanenin (castanea sativa mill.) meşe (quercus sp.) üzerine aşılanabilirliği ve toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişimi tr_TR
dc.title.alternative Grafting ability of chestnuts (castanea sativa mill.) on oaks (quercus sp.) and seasonal changes of total flavan contents tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR148287 tr_TR
dc.contributor.authorID TR43806 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 11 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 13 tr_TR
dc.identifier.endpage 20 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster