eArşiv@Adu

Asmalarda resveratrol içeriğini etkileyen faktörler ve insan sağlığına faydaları

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Göçmez, Arzu
dc.contributor.author Seferoğlu, Güner
dc.date.accessioned 2016-03-18T08:53:41Z
dc.date.available 2016-03-18T08:53:41Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Göçmez, A., Seferoğlu, G. (2014). Asmalarda resveratrol içeriğini etkileyen faktörler ve insan sağlığına faydaları.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,9(1),31-38. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://web.b.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=4&sid=abf03868-79b9-494b-9b48-2b4330707b1d%40sessionmgr102&hid=128
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2613
dc.description.abstract Resveratrol, medicine and pharmacy literature in recent years has increasingly gained importance as a secondary plant product. As first, resvaratrols in vines genotypes (V. Vinifera L.), were described in epidermis membranes of berry and leaves of grapes contaminated Botrytis cinerea (gray mold). In this article, informations were given about resveratrol. Besides, It was focused on the factors which is effective upon the formation of resveratrol and the benefits of human health of resveratrol together with its situation in wines. tr_TR
dc.description.abstract Resveratrol, tıp ve eczacılık literatüründe son yıllarda giderek önem kazanmış ikincil bir bitki ürünü olarak bilinmektedir. Asmalarda ilk olarak, V. vinifera L. genotiplerinde Botrytis cinerea (kurşuni küf) ile bulaştırılmış bazı üzüm çeşitlerine ait yaprak epidermislerinde ve üzüm zarında tanımlanmıştır. Bu makalede resveratrol hakkında bilgiler verilmiştir. Bundan başka, asmalarda oluşumları üzerine etkili olan faktörler ile insan sağlığına olan faydaları ve şaraplardaki durumları üzerinde durulmuştur. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Sekonder Metabolit tr_TR
dc.subject Asma tr_TR
dc.subject Resveratrol tr_TR
dc.subject Secondary Metabolite tr_TR
dc.subject Vine tr_TR
dc.subject Resveratrol tr_TR
dc.title Asmalarda resveratrol içeriğini etkileyen faktörler ve insan sağlığına faydaları tr_TR
dc.title.alternative Factors affecting the resveratrol contents of the vines and the benefıts of resveratrol on human health tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR8101 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 9 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 31 tr_TR
dc.identifier.endpage 38 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster