eArşiv@Adu

Doğal antioksidanların önemi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Öğüt, Serdal
dc.date.accessioned 2016-03-18T08:40:24Z
dc.date.available 2016-03-18T08:40:24Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Öğüt,S. (2014).Doğal antioksidanların önemi.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,9(1),25-30. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://web.b.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=4&sid=abf03868-79b9-494b-9b48-2b4330707b1d%40sessionmgr102&hid=128
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2611
dc.description.abstract Gıdalar, metabolik aktivitemiz için gerekli, farklı besin öğelerini içermektedirler. Buna ek olarak, bazı besinler sağlığımız üzerinde olumlu etkileri olan farklı bileşenler de ihtiva edebilirler. Antioksidanlar bu bileşenlerin başında gelmektedir. Dengeli bir beslenmede, diyetle alınan antioksidanların ayrı bir önemi vardır. Sağlıksız bir beslenmede, vücudumuzda birçok sistem etkilenebildiği gibi serbest radikal oluşuma da artabilmektedir. Serbest radikaller organizmada normal olarak meydana gelen oksidasyon ve redüksiyon reaksiyonları sırasında oluştuğu gibi çeşitli dış kaynaklı etkenlerin etkisiyle de oluşabilirler. Antioksidanlar vücudumuzda serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltan veya ortadan kaldıran bileşiklerdir. Diyetle alınan doğal antioksidanlar, antioksidan savunma sistemini güçlendiren en önemli unsurların başında gelmektedir. Doğal antioksidanlar, bitki veya hayvan dokularında bulunan maddelerdir. Bu derlemede antioksidan özelliği olan bazı besinler ve bu besinlerin antioksidan özellikleri tanıtılmıştır. tr_TR
dc.description.abstract Foods contain different nutrients needed to our metabolic activity. In addition, some foods may contain different components positive effects on our health. Antioxidants are among these important components. In a balanced diet, antioxidants are very important. Free radicals occur as normal by-products of a healthy body's metabolic processes or with external factors. Antioxidants are molecule that inhibits the oxidation and reduction of other molecules. Antioxidants compounds reduce the harmful effects of free radicals in our body. Natural antioxidants, strengthens the antioxidant defense system is one of the most important elements. Natural antioxidants are substances found in plant or animal tissue. In this review, some foods with antioxidant properties and antioxidant properties of these foods were introduced. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Antioksidanlar tr_TR
dc.subject Beslenme tr_TR
dc.subject Serbest Rdikaller tr_TR
dc.subject Antioxidants tr_TR
dc.subject Nutrition tr_TR
dc.subject Free Radicals tr_TR
dc.title Doğal antioksidanların önemi tr_TR
dc.title.alternative Importance of natural antioxidants tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR21033 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 9 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 25 tr_TR
dc.identifier.endpage 30 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster