eArşiv@Adu

Gübrelemenin meyve ve sebzelerin fonksiyonel özellikleri üzerine etkileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Bayram, Seda Erdoğan
dc.contributor.author Elmacı, Ömer Lütfü
dc.date.accessioned 2016-03-17T13:54:00Z
dc.date.available 2016-03-17T13:54:00Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Bayram, E. S., Elmacı, L. Ö. (2013). Gübrelemenin meyve ve sebzelerin fonksiyonel özellikleri üzerine etkileri. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(1), 25-31. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/62
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2603
dc.description.abstract Tarımsal üretimde yaygın bakış açısı olan verim odaklı üretimin yerini, kaliteyi de içine alan bir üretimanlayışına bırakması, gübrelemede de konvansiyonel tekniklerin terk edilerek verimin yanı sıra kaliteyi arttırıcıuygulamaları zorunlu kılmaktadır.Bu derlemenin amacı, tüketicilerin fonksiyonel gıdalara yönelik hızla artan farkındalık ve kabullerine paralelolarak gün geçtikçe artan taleplerine, üreticilerin cevap verecek nitelikte üretim yapabilecek gübrelemeuygulamaları için yeni bir bakış açısı oluşturmaktır.İnsanlığın var oluşundan bu yana beslenme ve tarımsal üretim devam eden bir süreçtir. Türkiye gibi tarımsalüretim potansiyeli yüksek, gelecekteki gıda gereksinimini karşılamaya aday bir ülkenin; son yıllarda geliştirilenürün kalitesi odaklı gübreleme teknikleri ile, çevre insan ve bitki sağlığını koruyarak verimliliğisürdürebileceği, topraktan sofraya kadar sağlıklı, güvenilir ürünleri üretebilmesi mümkün olacaktır.Hayvansal organizmanın dışarıdan alması zorunlu ancak bitkilerin doğal olarak sentez ya da akümüle ettiği,sağlık üzerine olumlu katkıları bilimsel olarak kanıtlanmış fonksiyonel bileşenlerinin gübreleme ile arttırılması;sağlıklı bir tarım, sağlıklı beslenme ve sağlıklı bireylerden oluşan bir topluma ulaşmayı mümkün kılacaktır. tr_TR
dc.description.abstract The common viewpoint in agricultural production, that production is focused on yield, must be abandoned for an understanding of production which includes quality, and conventional techniques of fertilizer application must be left behind while applying measures to improve quality. The purpose of this compilation is to form a new viewpoint to answer producers' questions on the application of fertilizer at a time when rapidly increasing awareness and acceptance of functional foods are creating everincreasing demand. Nutrition from agricultural production is a process that has been continuing for millennia. It is possible for a country like Turkey, which has a high potential for agricultural production and can meet its needs for food in the future, to keep up its yield while preserving both people and plants in the environment, and to produce crops which are perfectly healthy and dependable, by means of recently developed techniques of fertilizer application which focus on crop quality. It will be possible to have healthy agriculture, healthy nutrition and a society of healthy individuals by increasing functional compounds which have been scientifically proven to have a positive effect on health and which plants either synthesize naturally or accumulate, but which must be collected from outside the body of an animal organism, by the use of fertilizers. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gübreleme tr_TR
dc.subject Fitokimyasallar tr_TR
dc.subject Fonksiyonel Gıdalar tr_TR
dc.subject Kalite tr_TR
dc.subject Fertilizer tr_TR
dc.subject Phytochemicals tr_TR
dc.subject Functional Foods tr_TR
dc.subject Quality tr_TR
dc.title Gübrelemenin meyve ve sebzelerin fonksiyonel özellikleri üzerine etkileri tr_TR
dc.title.alternative The effects of fertilizer applications on the functional characteristics of fruits and vegetables tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR163033 tr_TR
dc.contributor.authorID TR8477 tr_TR
dc.contributor.department Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 10 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 25 tr_TR
dc.identifier.endpage 31 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster