eArşiv@Adu

İleri ekmeklik buğday hatlarında tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Koca, Yakup Onur
dc.contributor.author Dere, Şahin
dc.contributor.author Erekul, Osman
dc.date.accessioned 2016-03-17T13:28:26Z
dc.date.available 2016-03-17T13:28:26Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Koca, O. Y., Dere, Ş., Erekul, O. (2011). İleri ekmeklik buğday hatlarında tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(2), 15-22. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://web.a.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=17&sid=7ea05bb4-0972-4db8-b414-a64971e1b65f%40sessionmgr4001&hid=4207
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2574
dc.description.abstract Buğday ( L.) ıslahının amacı tane verimi ve ekmeklik kaliteyi yükseltmektir. Bu nedenle 2008 ve 2009 yıllarındaAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yürütülen çalışma ile 40 yeni hattın verim ve bazı kalite özellikleri incelenmiştir. Çalışmada tane verimi, bin tane ağırlığı, hektolitre ağırlığı, tanede protein ve nişasta miktarı değerleri ölçülmüştür. İki yıllık çalışma sonucunda tane verimi 117 ile 520 kg/da aralığında, bin tane ağırlığı 22.1 ile 42.0 g aralığında, hektolitre ağırlığı 78.5 ile 85.3 kg aralığında, tanede protein oranı %11.0 ile %16.1 aralığında ve tanede nişasta oranı %61.6 ile %72.9 aralığında bulunmuştur. Çalışmada verim ve kalite özellikleri bakımından ön plana çıkan hatlar bir sonraki yılın denemelerinde değerlendirilmeleri uygun bulunmuştur. tr_TR
dc.description.abstract The purpose of breeding is to increase grain yield and bread-making quality of wheat . This study was conducted at the experimental field of Adnan Menderes University Agricultural Faculty Research and Practice Farm in 2008 and 2009. The objective of this study was to determine yield and some quality characteristics of fourth advanced wheat lines. In the experiment grain yield, thousand grain weight, hectoliter weight, protein and starch content of grain was measured.As a result of a two-year study grain yield values in the range of 117 to 520 kg/da, thousand grain weight values in the range of 22.1 to 42.0 g, hectoliter weight values in the range of 78.5 to 85.3 kg, protein in the range of 11.0% -16.1% and starch in the range of 61.6%- 72.9% was founded. Intended from the standpoint of yield and quality of foreground lines are further investigated in field trials in the next years. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Ekmeklik Buğday tr_TR
dc.subject Tane Verimi tr_TR
dc.subject Bin Tane Ağırlığı tr_TR
dc.subject Kalite Özellikleri tr_TR
dc.subject Bread Wheat tr_TR
dc.subject Grain Yield tr_TR
dc.subject Thousand Grain Weight tr_TR
dc.subject Quality Characteristics tr_TR
dc.title İleri ekmeklik buğday hatlarında tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi tr_TR
dc.title.alternative Determination of grain yield and some quality properties of advanced bread wheat lines tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR45385 tr_TR
dc.contributor.authorID TR115235 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 8 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 15 tr_TR
dc.identifier.endpage 22 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster