dc.contributor.author |
Koca, Yakup Onur |
|
dc.contributor.author |
Dere, Şahin |
|
dc.contributor.author |
Erekul, Osman |
|
dc.date.accessioned |
2016-03-17T13:28:26Z |
|
dc.date.available |
2016-03-17T13:28:26Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier.citation |
Koca, O. Y., Dere, Ş., Erekul, O. (2011). İleri ekmeklik buğday hatlarında tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(2), 15-22. |
tr_TR |
dc.identifier.issn |
1304-7787 |
|
dc.identifier.uri |
http://web.a.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=17&sid=7ea05bb4-0972-4db8-b414-a64971e1b65f%40sessionmgr4001&hid=4207 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11607/2574 |
|
dc.description.abstract |
Buğday ( L.) ıslahının amacı tane verimi ve ekmeklik kaliteyi yükseltmektir. Bu nedenle 2008
ve 2009 yıllarındaAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yürütülen çalışma ile 40 yeni hattın verim ve
bazı kalite özellikleri incelenmiştir. Çalışmada tane verimi, bin tane ağırlığı, hektolitre ağırlığı, tanede protein ve
nişasta miktarı değerleri ölçülmüştür. İki yıllık çalışma sonucunda tane verimi 117 ile 520 kg/da aralığında, bin
tane ağırlığı 22.1 ile 42.0 g aralığında, hektolitre ağırlığı 78.5 ile 85.3 kg aralığında, tanede protein oranı %11.0 ile
%16.1 aralığında ve tanede nişasta oranı %61.6 ile %72.9 aralığında bulunmuştur. Çalışmada verim ve kalite
özellikleri bakımından ön plana çıkan hatlar bir sonraki yılın denemelerinde değerlendirilmeleri uygun
bulunmuştur. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
The purpose of breeding is to increase grain yield and bread-making quality of wheat . This
study was conducted at the experimental field of Adnan Menderes University Agricultural Faculty Research and
Practice Farm in 2008 and 2009. The objective of this study was to determine yield and some quality
characteristics of fourth advanced wheat lines. In the experiment grain yield, thousand grain weight, hectoliter
weight, protein and starch content of grain was measured.As a result of a two-year study grain yield values in the
range of 117 to 520 kg/da, thousand grain weight values in the range of 22.1 to 42.0 g, hectoliter weight values in
the range of 78.5 to 85.3 kg, protein in the range of 11.0% -16.1% and starch in the range of
61.6%- 72.9% was founded. Intended from the standpoint of yield and quality of foreground lines are further
investigated in field trials in the next years. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Ekmeklik Buğday |
tr_TR |
dc.subject |
Tane Verimi |
tr_TR |
dc.subject |
Bin Tane Ağırlığı |
tr_TR |
dc.subject |
Kalite Özellikleri |
tr_TR |
dc.subject |
Bread Wheat |
tr_TR |
dc.subject |
Grain Yield |
tr_TR |
dc.subject |
Thousand Grain Weight |
tr_TR |
dc.subject |
Quality Characteristics |
tr_TR |
dc.title |
İleri ekmeklik buğday hatlarında tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Determination of grain yield and some quality properties of advanced bread wheat lines |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
TR45385 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
TR115235 |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
8 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
2 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
15 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
22 |
tr_TR |