eArşiv@Adu

Sofralık zeytin işletmelerinde gıda güvenliği yönetim sistemlerinin (GGYS) uygulanma durumu ve işletme yöneticilerinin bilgi düzeylerinin belirlenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Tunalıoğlu, Renan
dc.contributor.author Karaman, Ayşe Demet
dc.contributor.author Çobanoğlu, Ferit
dc.contributor.author Ova, Gülden
dc.date.accessioned 2016-03-17T13:27:27Z
dc.date.available 2016-03-17T13:27:27Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Tunalıoğlu, R., Karaman, D. A., Çobanoğlu, F., Ova, G. (2011). Sofralık zeytin işletmelerinde gıda güvenliği yönetim sistemlerinin (Ggys) uygulanma durumu ve işletme yöneticilerinin bilgi düzeylerinin belirlenmesi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(2), 7-13. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://web.a.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=16&sid=7ea05bb4-0972-4db8-b414-a64971e1b65f%40sessionmgr4001&hid=4207
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2573
dc.description.abstract Sofralık zeytin işletmelerinde, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerinin (GGYS) uygulanma durumu ve işletme yöneticilerinin bilgi düzeylerinin belirlenmesi, güvenilir gıda üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu araştırma, Aydın ili merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren 59 sofralık zeytin işletmesinde, işletme yöneticisi ve/veya sahipleri ile yapılan anket çalışması sonucu elde edilen verilere dayalı olarak gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, sofralık zeytin üretiminde, ülkemiz için önemli bir konumda bulunan Aydın ilindeki sofralık zeytin işletmelerinde HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) ve diğer gıda güvenliği sistemlerinin uygulanma düzeyleri, uygulamada yaşanılan sorunların tespiti, işletme yöneticilerin devletten beklenti düzeyleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, sofralık zeytin isletmelerinde çok disiplinli gıda güvenliği ekiplerinin oluşturulması,Aydın'daki ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca işletmelere yönelik gıda güvenliği kontrol ve bilgilendirme eğitimlerinin sağlanmasının gerektiği saptanmıştır. tr_TR
dc.description.abstract Identification of Food Safety Management Systems (FSMS) implementation and knowledge level of firm managers on this issue has an invaluable importance for providing sustainability and safe food production. This research was designed by the data obtained via a survey questionnaire from 59 table olive firms located in centrum and provinces of Aydın. In this study, HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) implementation and other food safety systems, current problems seen during application process, and expectations of firm managers from the government were identified. Results of this study show that multidisciplinary food safety teams should be established and provide training on food safety control. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject HACCP tr_TR
dc.subject Sofralık Zeytin tr_TR
dc.subject Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi tr_TR
dc.subject Table Olive tr_TR
dc.subject Food Safety Manegement System tr_TR
dc.title Sofralık zeytin işletmelerinde gıda güvenliği yönetim sistemlerinin (GGYS) uygulanma durumu ve işletme yöneticilerinin bilgi düzeylerinin belirlenmesi tr_TR
dc.title.alternative Determination of food safety management systems implementation and knowledge level of firm managers in table olive firms tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR14905 tr_TR
dc.contributor.authorID TR118863 tr_TR
dc.contributor.authorID TR114962 tr_TR
dc.contributor.authorID TR57523 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 8 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 7 tr_TR
dc.identifier.endpage 13 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster