eArşiv@Adu

Evaluation of some properties for drought resistance in bread wheat

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yavaş, İlkay
dc.contributor.author Ünay, Aydın
dc.date.accessioned 2016-03-17T11:45:30Z
dc.date.available 2016-03-17T11:45:30Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Yavaş, İ., Ünay, A. (2011). Evaluation of some properties for drought resistance in bread wheat. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 67-72. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://web.a.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=8&sid=7ea05bb4-0972-4db8-b414-a64971e1b65f%40sessionmgr4001&hid=4207
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2570
dc.description.abstract One of the most important factors limiting wheat yield is drought, due to inadequate rainfall and its erratic distrubition. The drought which was occurred during especially grain filling in Aegean Region leads to significantly declined yield. For this purpose, bread wheat varieties which were Golia 99, Basribey 95, Cumhuriyet 75, Sagittario, Pamukova 97 and Negev evaluated for drought tolerance. The study was conducted irrigated and rainfed conditions as field and germination observations. The examined characters were evaluated, in terms of resistance to non-irrigated conditions. The plant height, spike number per square meter, grain yield, coleoptile length and radicle length were concluded to be taken into consideration. Cumhuriyet 75, Negev and Sagittario varieties may be more efficient in drought years and these varieties can be said to use succesfully the drought resistance breeding works. tr_TR
dc.description.abstract Buğday verimini sınırlayan en önemli faktörlerden birisi yağışın yetersiz ve düzensiz dağılımından kaynaklanan kuraklıktır. Ege Bölgesi'nde özellikle tane dolumu süresince meydana gelen kuraklık verimin azalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle Golia 99, Basribey 95, Cumhuriyet 75, Sagittario, Pamukova 97 ve Negev ekmeklik buğday çeşitleri kuraklığa tolerans için değerlendirilmiştir. Çalışma, sulama ve yağış koşullarında tarlada ve çimlenme gözlemleri olarak yürütülmüştür. İncelenen özellikler susuz koşullarda dayanıklılık açısından değerlendirilmiştir. Bitki boyu, metrekarede başak sayısı, tane verimi, koleoptil uzunluğu ve kökçük uzunluğunun göz önünde bulundurulması gerektiği sonucuna varılmıştır. Cumhuriyet 75, Negev ve Sagittario çeşitlerinin kurak yıllarda daha verimli ve kuraklığa dayanıklı ıslah çalışmalarında başarılı bir şekilde kullanabileceği söylenebilir. tr_TR
dc.language.iso eng tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Crop Physiology Drought tr_TR
dc.subject Wheat tr_TR
dc.subject Yield tr_TR
dc.subject Yield Components tr_TR
dc.subject Buğday tr_TR
dc.subject Kuraklık tr_TR
dc.subject Ürün Fizyolojisi tr_TR
dc.subject Verim tr_TR
dc.subject Verim Komponenti tr_TR
dc.title Evaluation of some properties for drought resistance in bread wheat tr_TR
dc.title.alternative Ekmeklik buğdayda kurağa dayanıklılık için bazı özelliklerin değerlendirilmesi tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR19079 tr_TR
dc.contributor.authorID TR148365 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Koçarlı Meslek Yüksekokulu tr_TR
dc.identifier.volume 8 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 67 tr_TR
dc.identifier.endpage 72 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster