eArşiv@Adu

Gıda işletmelerinde ön gereksinim programlarının kurulması ve uygulanması : süt sektörü örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Karaman, Ayşe Demet
dc.contributor.author Altuğ, Tekin
dc.contributor.author Ova, Gülden
dc.date.accessioned 2016-03-16T13:21:45Z
dc.date.available 2016-03-16T13:21:45Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Karaman,D. A., Altuğ, T., Ova, G. (2011). Gıda işletmelerinde ön gereksinim programlarının kurulması ve uygulanması: süt sektörü örneği. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 9-21. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://web.a.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=2&sid=7ea05bb4-0972-4db8-b414-a64971e1b65f%40sessionmgr4001&hid=4207
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2556
dc.description.abstract Özellikle son yıllarda, canlıların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gerekli olan gıdaların güvenliğinin sağlanmasında gıda işletmelerinde HACCP'in temel ilkelerini esas alan birçok yönetim sistemleri uygulanmaktadır. Bu tür sistemlerin gıda işletmelerinde kurulması ve etkin olarak uygulanması amacıyla oluşturulması gereken ön gereksinim programlarının nasıl uygulanacağı bu araştırma ile süt sektörü örnek alınarak belirlenmiştir. Süt işletmesinde işletmenin yapısı, üretim çeşitliliği, bulunduğu ülke ve uygulanacak gıda güvenliği yönetim sistemine bağlı olarak ön gereksinim programları oluşturulmalıdır. Bu suretle Avrupa Birliği'ne girme sürecinde olan ülkemizdeki gıda işletmelerinde rekabet edebilir, mantığa dayanan, uygulanabilir ve bilimsel bazlı HACCPtemelli gıda güvenliği yönetim sistemlerinin oluşturularak sürekliliği sağlanabilecektir. tr_TR
dc.description.abstract In recent years, a number of management systems based on basic principles of HACCP in food plants for food safety. The establishment and effective implementation of such systems in dairy industry have been modeled, considering pre-requisite programs. The pre-requisite programs must be established in a dairy plant depending on the criteria including depending on the structure of the plant, diversity of production, country and food safety management system that will be applied. In this way, competitive, logic-based, and practical food safety management systems based on HACCP should be created and sustainability of these systems should be provided in the food plants in our country which is at the process of entering the European Union. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Ön Koşul Programı tr_TR
dc.subject HACCP tr_TR
dc.subject Süt İşletmeleri tr_TR
dc.subject Prerequisite Programs tr_TR
dc.subject Dairy Entrepreneurs tr_TR
dc.title Gıda işletmelerinde ön gereksinim programlarının kurulması ve uygulanması : süt sektörü örneği tr_TR
dc.title.alternative Establishment and practice of prerequisite programs on food businesses : a case study in dairy industries tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR118863 tr_TR
dc.contributor.authorID TR57523 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 8 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 9 tr_TR
dc.identifier.endpage 21 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster