eArşiv@Adu

Başlık için 2011 listeleme

Başlık için 2011 listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Yarcı, Bilgi; Malkoç, Emine (Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011)
    Doğal ve kültürel bileşenlerin ekolojik, ekonomik, estetik ve işlevsel ölçütlere uygun olarak planlanması, tasarımı, onarımı ve korunması konularında çalışmalar yapan Peyzaj Mimarlığı mesleği içeriği yönüyle geniş bir ölçek ...
  • Tunalıoğlu, Renan; Karaman, Ayşe Demet; Çobanoğlu, Ferit; Ova, Gülden (Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011)
    Sofralık zeytin işletmelerinde, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerinin (GGYS) uygulanma durumu ve işletme yöneticilerinin bilgi düzeylerinin belirlenmesi, güvenilir gıda üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması için vazgeçilmez ...
  • Yavaş, İlkay; Ünay, Aydın; Şimşek, Serap (Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011)
    Su birikmesi, özellikle sulanan tarım alanlarında ve yüksek yağışa sahip bölgelerde bitki gelişimini ve verimini olumsuz yönde etkileyen bir problemdir. Bu aşamada, bitki ve topraktaki biyolojik ve kimyasal olaylar ...
  • Koyubenbe, Nursel; Özden, Altuğ (Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011)
    Bu çalışmanın amacı, İzmir ilinde faaliyet gösteren farklı büyüklükteki süt sığırcılığı işletmelerinin performanslarını ölçmektir. Bu amaçla, çalışmaya İzmir ilinde toplam süt üretiminin yaklaşık %70'ini oluşturan beş ...
  • Malkoç, Emine (Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011)
    Bu çalışma, minyatür parkların mekansal özelliklerini sorgulayarak rekreasyonel potansiyelini ve turizme olan katkısını ortaya koymayı hedeflemektedir. Bu amaç çerçevesinde Türkiye'nin ilk minyatür parkı olan Miniatuk (İstanbul) ...
  • Taş, İsmail; Kırnak, Halil (Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011)
    Bitki su tüketim değerleri, gerek sulama projelerinin gerekse sulama programlarının hazırlanmasında, hayati öneme sahiptir. Bitki su tüketimi kolay ölçülen bir parametre değildir. Bunu belirleyebilmek için özel aletlerle doğru ...