eArşiv@Adu

Türkiye'de kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde kurulan bazı süt sağım tesislerinin yapısal özellikleri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Akbaş, Taner
dc.contributor.author Şimşek, Erkan
dc.contributor.author Çetin, Mustafa
dc.date.accessioned 2016-03-15T13:03:08Z
dc.date.available 2016-03-15T13:03:08Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Akbaş, T., Şimşek, E., Çetin, M. (2015). Türkiye'de kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde kurulan bazı süt sağım tesislerinin yapısal özellikleri. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1), 91-95. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/89
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2500
dc.description.abstract Bu çalışma, Türkiye'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında kurulu bulunan bazı süt sağım tesislerinin yapısal özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma kapsamında 12 farklı firmanın kurmuş olduğu 7 coğrafi bölge ve 39 ile dağılmış toplam 289 adet tesise ait veriler incelenmiştir. İncelenen tesislerin %93'ü sağım odasında %7'lik kısmı ise ahır içerisinde sağım yapmaktadır. Tesislerin %91 gibi büyük bir kısmında balıkkılçığı durak tipi kullanılmaktadır. Ayrıca tesislerin %74'ü alttan, % 14'ü üstten ve %12'lik kısmı da üst ortadan süt hatlıdır. Tesislerin sadece %22'sinde elektronik süt akışölçer kullanılmaktadır. Tesislerde kullanılan nabız aygıtlarının %60'ı elektronik, %40'ı pnömatik tiptedir. Çalışma sonucunda mevcut yapısal durumu daha iyiye taşımak için, tarımsal desteklerin işletmelerin modernizasyonuna yönlendirilmesi gerektiği düşünülmektedir. tr_TR
dc.description.abstract In this study, it's aimed to determine some structural specifications of some dairy farms founded by the program of agriculture and rural development supports planted in Turkey. In the study, a total of 289 parlours which was established by 12 different companies spread over 39 provinces and 7 geographical regions of Turkey were investigated. 93% of the dairy farms studied use milking parlours and rest of them have intra-barn stall. Large amount of the parlours have fish bone stall. Besides, 74% of them have low line, 14% of them have high line and 12% of them have midline milking systems. Only 22% of the parlours have electronic milk meter. Pulsators used in parlours are 60% electronic and 40% pneumatic. As a result, it seems necessary to direct the agricultural supports to modernizate dairies for moving the current structural situation better. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Süt Sağım Tesisi tr_TR
dc.subject Süt Sağım Makinası tr_TR
dc.subject Kırsal Kalkınma Desteği tr_TR
dc.subject Milking Parlour tr_TR
dc.subject Milking Machine tr_TR
dc.subject Rural Development Support tr_TR
dc.title Türkiye'de kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı çerçevesinde kurulan bazı süt sağım tesislerinin yapısal özellikleri tr_TR
dc.title.alternative Structural specifications of some dairy farms founded by the program of agriculture and rural development supports planted in Turkey tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR15428 tr_TR
dc.contributor.authorID TR21750 tr_TR
dc.contributor.authorID TR18493 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Meslek Yüksekokulu, Elektronik ve Otomasyon Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 12 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 91 tr_TR
dc.identifier.endpage 95 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster