eArşiv@Adu

Sert kabuklu meyve türleri tohumlarında çimlenme sonrası kök kesimi uygulamasının çöğür gelişimi üzerine etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Alkan, Gülsüm
dc.contributor.author Ertan, Engin
dc.contributor.author Hekimci, Bilge
dc.contributor.author Algül, Burak Erdem
dc.date.accessioned 2016-03-15T12:51:13Z
dc.date.available 2016-03-15T12:51:13Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Alkan, G., Ertan, E., Hekimci, B., Algül, E. B. (2015). Sert kabuklu meyve türleri tohumlarında çimlenme sonrası kök kesimi uygulamasının çöğür gelişimi üzerine etkisi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1), 49-56. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/94
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2492
dc.description.abstract 2010-2011 yılları arasında Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümüne ait olan sisleme serasında yürütülen bu araştırmada; materyal olarak antepfıstığı, badem, ceviz ve kestane tohumları kullanılmıştır. Sert kabuklu meyve türlerinin tohumlarında çimlenme sonrası kök kesimi uygulamasının çöğür gelişimi üzerine etkilerini belirlemek amacıyla, denemede üç farklı uygulama (5 cm'den radisil kesimi, 10 cm'den radisil kesimi ve kontrol) yapılmıştır. Sisleme ortamından çimlenme sonrası sökülen ceviz, kestane, antepfıstığı ve badem çöğürlerinin yarısı, radisil kesimi yapılmadan tüplere şaşırtılmış, diğer yarısı ise çimlenme ortamına tekrar dikilmiştir. Araştırmada, kontrol grubunda olan çöğürlerin genel olarak sürgün gelişimleri ile ilgili iyi performanslar gösterdiği, ancak buna karşın 10 cm'den radisil kesilen çöğürlerde ise, kök ile ilgili gelişim parametrelerinin daha olumlu sonuçlar verdiği saptanmıştır. tr_TR
dc.description.abstract This study was conducted in mist propogation greenhouse belonging to Adnan Menderes University, Faculty of Agriculture, Department of Horticulture between 2010-2011. Pistachio, almond, walnut, chestnut seeds were used as material in this research. In this study it was aimed to determine the effects of the application of root cutting methods on the some seedlings after germination. Three different applications were used as a cutting of radicle from 5 cm, 10 cm and control. The half of the pistachio, almond, walnut and chestnut seedlings which were ripped off from mist propagation media and were planted in tubes. The other half of the seedlings were replanted in mist propagation media. As a conclusion, the seedlings in the control group had the better performance regarding the shoot growth. Besides, the root growth parameters were the better in the seedlings with 10 cm radicle cutting. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Sert Kabuklu Meyve Türleri tr_TR
dc.subject Radisil tr_TR
dc.subject Kök Kesimi tr_TR
dc.subject Çimlenme tr_TR
dc.subject Çöğür Gelişimi tr_TR
dc.subject Nuts tr_TR
dc.subject Radicle tr_TR
dc.subject Root Cutting tr_TR
dc.subject Germination tr_TR
dc.subject Seedling Growth tr_TR
dc.title Sert kabuklu meyve türleri tohumlarında çimlenme sonrası kök kesimi uygulamasının çöğür gelişimi üzerine etkisi tr_TR
dc.title.alternative Effect of the application of root cutting after germination on the seedling growth in the nut fruits seeds tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR43806 tr_TR
dc.contributor.authorID TR148287 tr_TR
dc.contributor.authorID TR166629 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 12 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 49 tr_TR
dc.identifier.endpage 56 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster