eArşiv@Adu

Değişik taşıma şekilleri ve bekleme sürelerinin zeytin üzerine etkileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Şimşek, Erkan
dc.contributor.author Yalçın, İbrahim
dc.date.accessioned 2016-03-15T12:46:37Z
dc.date.available 2016-03-15T12:46:37Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Şimşek, E., Yalçın, İ. (2008). Değişik taşıma şekilleri ve bekleme sürelerinin zeytin üzerine etkileri.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,5(1),75-82. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2487
dc.description.abstract In this study, it is aimed to determine the effects of different transporting methods and waiting period on olive. In the study, olive (memecik cultivar) as main material, which is planted widely in Aydın location, was used. The harvested olives were divided into two groups by filling to boxes with 15 cm, 30 cm and 45 cm heights as well as nylon sacks. First and second groups were transported by one axle and two axle-trailers respectively on the stabilized ways. While a part of transported materials was investigated without waiting (directly), the other part was studied after waiting for 7, 14 and 21 days in terms of moisture, shape index, hectoliter weight, friction coefficient of friction and percent of oleic acid values. In conclusion, it was observed that the boxes, sacks and the waiting period were significantly important on investigated parameters. However, there was no statistical difference in comparison of the transportation with one-axle and two-axle trailers. tr_TR
dc.description.abstract Bu çalısmada, degisik tasıma sekilleri ve bekleme sürelerinin zeytin üzerine etkilerini belirlemek amaçlanmıstır. Çalısmada ana materyal olarak Aydın yöresinde yaygın olarak yetistirilmekte olan Memecik çesidi zeytin kullanılmıstır. Hasat edilen zeytinler 15 cm, 30 cm, 45 cm yüksekligindeki kasalara ve naylon çuvallara doldurulup, iki guruba ayrılmıstır. Birinci grup traktöre baglı tek dingilli tarım arabasıyla, ikinci grup ise çift dingilli tarım arabasıyla stabilize yolda tasınmıstır. Tasınan örneklerin, bir kısmı hiç bekletilmeden, diger kısmı ise 7, 14 ve 21 gün bekletilerek, nem, sekil indeksi, hektolitre agırlıgı, sürtünme katsayıları ve % oleik asit degerleri açısından incelenmistir. Çalısma sonucunda, tasımada kullanılan kasalar ve çuvallar ile bekleme süresinin, incelenen parametreler üzerinde istatistiksel olarak etkili oldugu görülmüstür. Bununla birlikte, tek dingilli ve çift dingili tarım arabasıyla tasıma arasında ise istatistiksel bir fark görülmemistir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Zeytin tr_TR
dc.subject Zeytinyağı tr_TR
dc.subject Tarım Arabası tr_TR
dc.subject Taşıma tr_TR
dc.subject Bekleme Süresi tr_TR
dc.subject Olive tr_TR
dc.subject Olive Oil tr_TR
dc.subject Trailer tr_TR
dc.subject Transport tr_TR
dc.subject Waiting Period tr_TR
dc.title Değişik taşıma şekilleri ve bekleme sürelerinin zeytin üzerine etkileri tr_TR
dc.title.alternative The effects of different transporting methods and waiting periods on olive tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR21750 tr_TR
dc.contributor.authorID TR118906 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Makinaları Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 5 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 75 tr_TR
dc.identifier.endpage 82 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster