eArşiv@Adu

Isparta bölgesinde selekte edilen badem (prunus amygdalus batsch.) genotiplerinin bazı kimyasal özellikleri ve yağ asitleri kompozisyonları1

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yıldırım, Adnan
dc.contributor.author Koyuncu, Fatma
dc.contributor.author Tekintaş, Ekmel
dc.contributor.author Yıldırım, Fatma Akıncı
dc.date.accessioned 2016-03-15T09:38:24Z
dc.date.available 2016-03-15T09:38:24Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Yıldırım, A., Koyuncu, F., Tekintaş, E., Yıldırım, F.Akıncı. (2008). Isparta bölgesinde selekte edilen badem (prunus amygdalus batsch.) genotiplerinin bazı kimyasal özellikleri ve yağ asitleri kompozisyonları1.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,5(1),19-25. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2482
dc.description.abstract Bu arastırmada, Isparta yöresinde selekte edilen 14 badem (Prunus amygdalus Batsch.) genotipinin bazı kimyasal özellikleri ve yag asitleri kompozisyonunu belirlemek amacıyla yürütülmüstür. Arastırmada, genotiplerin toplam yag oranı % 44.25 ile (ISP 298) - 55.68 (ISP 129); protein oranı % 21.23 (ISP 66) - 35.27 (ISP 298); kül oranı % 2.75 (ISP 66) - 3.81 (ISP 129); nem oranı % 3.41 (ISP 127) - 4.52 (ISP 59); palmitik asit oranı % 6.18 (ISP 241) - 8.33 (ISP 127); palmitoleik asit oranı % 0.33 (ISP 80) - 0.91 (ISP 57); stearik asit oranı % 1.20 (ISP 80) - 2.74 (ISP 68); oleik asit oranı % 64.60 (ISP 127) - 75.47 (ISP 241); linoleik asit oranı % 16.05 (ISP 241) - 24.06 (ISP 127) arasında saptanmıstır. tr_TR
dc.description.abstract This study was carried out to determine some chemical properties and fatty acid content of selected almond (Prunus amygdalus Batsch.) genotypes in Isparta province. In the study, total oil content, protein content, ash content, humidity, palmitic acid content, palmitoleic acid content, stearic acid content, oleic acid content, and linoleic acid content of the selected genotypes were ranged from 44.25 (ISP 298) to 54.68 % (ISP 66), 21.23 (ISP 66) to 35.2%, 7 (ISP 298) 2.75 (ISP 66) to 3.81% (ISP 129), 3.41 (ISP 127) to 4.52% (ISP 59), 6.18 (ISP 241) to 8.06 % (ISP 57), 0.33 (ISP 80) to 0.91% (ISP 57), 1.20 (ISP 80) to 2.50 % (ISP 127), 64.60 (ISP 127) to 75.47 % (ISP 241), 16.05 (ISP 241) to 24.06 % (ISP 127), respectively. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Badem (prunus amygdalus batsch.) tr_TR
dc.subject Kimyasal Özellikler tr_TR
dc.subject Yağ Asitleri Kompozisyonu tr_TR
dc.subject Almond (prunus amygdalus batsch.) tr_TR
dc.subject Chemical Properties tr_TR
dc.subject Fatty Acid Composition tr_TR
dc.title Isparta bölgesinde selekte edilen badem (prunus amygdalus batsch.) genotiplerinin bazı kimyasal özellikleri ve yağ asitleri kompozisyonları1 tr_TR
dc.title.alternative Fatty acid content and some chemical properties of selected almond (prunus amygdalus batsch.) genotypes in ısparta province tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR4731 tr_TR
dc.contributor.authorID TR8252 tr_TR
dc.contributor.authorID TR106824 tr_TR
dc.contributor.department Süleyman Demirel Üniversitesi, Sütçüler Meslek Yüksek Okulu tr_TR
dc.identifier.volume 5 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 19 tr_TR
dc.identifier.endpage 25 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster