eArşiv@Adu

Bağda silkme ve silkmeye neden olan faktörler

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Korkutal, İlknur
dc.date.accessioned 2016-03-14T13:47:37Z
dc.date.available 2016-03-14T13:47:37Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Korkutal,İ. (2009). Bağda silkme ve silkmeye neden olan faktörler.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,6(2),81-87. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2462
dc.description.abstract There are many studies concerned with coulure phenomena which is one of major problems in vineyard. This review was prepared to explain causes of the phenomena occurred as a result of physiological and genetic characteristics of species and varieties, soil conditions, climate, disease and insects and inaccurate of insufficient cultural practices. ın this scope; grapevine vigour, imperfect flower structure, insufficient blossom and pollination were examined under this heading: coulure which is originated physiological aspects. Climate originated coulure was emphasized under this heading; heavy rain, low and high temperatures, strong and hot winds, and sun. Botrytis, powdery mildew, phomopsis, grape moth, and viruses were being studied under disease and pest originated coulure heading. Also, pruning, hormones, fertilization and irrigation were considered under heading of inadequate or wrong cultural treatments originated coulure. Finally, effects of rootstocks and cultivars on genetic originated coulure and soil productivity and soil water status were described soil originated coulure. tr_TR
dc.description.abstract Bağda görülen önemli problemlerden biri olan silkme üzerine birÇok Çalışma yapılmıştır. Bu derleme ile tür ve Çeşitlerin fizyolojik ve genetik özellikleri, toprak koşulları, iklim, hastalık ve zararlılar ile yetersiz ve hatalı kültürel işlemler sonucu meydana gelen silkmenin nedenleri aÇıklanmaya Çalışılmıştır. Bu kapsamda; fizyolojik kökenli silkme başlığı altında; asmanın gelişme kuvveti, kusurlu ÇiÇek yapısı, yetersiz tozlanma ve döllenme üzerinde durulmuştur. Iklim kökenli silkme ana başlığı altında; aşırı yağmur, düşük ve yüksek sıcaklıklar, şiddetli ve sıcak rüzgarlar ve güneşlenme konuları incelenmiştir. Hastalık ve zararlı kökenli silkme konusunda kurşuni küf, mildiyö, ölükol, salkım güvesi ve virüs işlenmiştir. Eksik veya hatalı kültürel işlemler kökenli silkme ana başlığı altında ise; budama, hormonlar, gübreleme ve sulama ile ilgili araştırmalar dikkate alınmıştır. Genetik kökenli silkmede; anaÇ ve Çeşidin etkileri ve toprak kökenli silkmede; toprak verimliliği ve toprak su durumu incelenmiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Silkme tr_TR
dc.subject Merlot tr_TR
dc.subject Grenache tr_TR
dc.subject Coulure tr_TR
dc.subject Vitis Vinifera L. tr_TR
dc.title Bağda silkme ve silkmeye neden olan faktörler tr_TR
dc.title.alternative Coulure in vineyard and its causes tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR29775 tr_TR
dc.contributor.department Namık Kemal Üniversitesi,Malkara Meslek Yüksek Okulu tr_TR
dc.identifier.volume 6 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 81 tr_TR
dc.identifier.endpage 87 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster