eArşiv@Adu

Topraksız kültür ortamında yapılan hıyar yetiştiriciliğinde farklı azot dozlarının verim ve bazı kalite unsurları üzerine etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Kaptan, Mustafa Ali
dc.contributor.author Aydın, Mehmet
dc.date.accessioned 2016-03-14T13:19:28Z
dc.date.available 2016-03-14T13:19:28Z
dc.date.issued 2007
dc.identifier.citation Kaptan, A. M., Aydın, M. (2007). Topraksız kültür ortamında yapılan hıyar yetiştiriciliğinde farklı azot dozlarının verim ve bazı kalite unsurları üzerine etkisi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 4(1-2), 77-81. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2438
dc.description.abstract Bu araştırma, iki farklı topraksız kültür ortamında yapılan hıyar yetiştiriciliğinde farklı azot (N) dozlarının bitki gelişmesi, besin elementi alımı ve bazı kalite unsurları üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bitki yetiştirme ortamları olarak kum ve perlit materyalleri kullanılmıştır. Bitkiler 4 farklı N dozu (120; 160; 200; 240 mg L ) içeren besin elementi solüsyonları ile beslenmiştir. Verim ve kalite kriterleri açısından kum ve perlit ortamları arasında bir farklılığın olmadığı ve her iki ortamın hıyar yetiştiriciliğinde başarılı bir şekilde kullanılabileceği belirlenmiştir. Verim ve kalite kriterleri açısından en uygun azot dozu 200 mg N L olarak bulunmuştur. Regresyon analizleri denklemlerine göre ise optimum N dozu 166-195 mg N L arasında değişmiştir. tr_TR
dc.description.abstract This research was carried out to determine the effects of nitrogen (N) doses (120, 160, 200, 240 mg l ) on plant growth, nutrient uptake and some quality parameters of cucumber in two different growth media of soilless culture. Effects of growth media on cucumber growth were not significantly important. It was determined that both media might be used successfully in cucumber production. In terms of yield and quality parameters, 200 mg N L dose was found the best.According to regression analysis, optimum N dose ranged from 165 mg N L to 196 mg N L . tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Azot tr_TR
dc.subject Hıyar tr_TR
dc.subject Verim Ve Kalite tr_TR
dc.subject Nitrogen tr_TR
dc.subject Cucumber tr_TR
dc.subject Yield And Quality tr_TR
dc.title Topraksız kültür ortamında yapılan hıyar yetiştiriciliğinde farklı azot dozlarının verim ve bazı kalite unsurları üzerine etkisi tr_TR
dc.title.alternative Effects of different nitrogen doses on yield and some quality parameters of cucumber cultivation in soilless culture tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR17462 tr_TR
dc.contributor.authorID TR4515 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 4 tr_TR
dc.identifier.issue 1-2 tr_TR
dc.identifier.startpage 77 tr_TR
dc.identifier.endpage 81 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster