eArşiv@Adu

Mısır gluten ununun etlik piliçlerde renk maddesi kaynağı olarak kullanılması

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özdoğan, Mürsel
dc.contributor.author Erkek, Ramazan
dc.date.accessioned 2016-03-14T09:35:52Z
dc.date.available 2016-03-14T09:35:52Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Özdoğan, M., Erkek, R. (2006). Mısır gluten ununun etlik piliçlerde renk maddesi kaynağı olarak kullanılması. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,3(1),55-59. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2429
dc.description.abstract In this study was carried out to investigate the influence of corn gluten meal on broiler skin colour, shank colour and criteria related to production. In the experiment, 400 broiler chicks (Arbor Acres) were used as the animal material. Chicks were divided into five groups, 80 chicks in each. First group as a control group consumed ration that contained 60% yellow corn as the source of the carotenoid. The other groups consumed rations containing 2.5%, 5.0%, 7.5% and 10% corn gluten meal respectively. Broilers were fed starter rations at the first two weeks. After then, they were fed finisher rations at the four weeks. The experiment was finished at the end of six weeks of age. In this results, The groups feeding rations with containing 10% corn gluten meal showed higher Roche colour Fan value and higher B.C.E value than the other groups, significantly. tr_TR
dc.description.abstract Arastırmada, mısır gluten ununun broyler deri rengi, incik rengi ve verimle ilgili kriterler üzerine etkilerini incelemek amacıyla yapılmıstır. Denemede,hayvan materyali olarak 400 adet etlik civcivi (Arbor acres) kullanılmıstır. Civcivler her birinde 80 adet hayvan olacak sekilde 5 gruba ayrılmıstır. Kontrol grubu olan 1. Grup, karotenoid kaynagı olarak %60 sarı mısır içeren rasyonu tüketmistir. Diger gruplar sırasıyla, %2.5, %5.0, %7.5 ve %10 mısır gluten unu içeren rasyonları tüketmislerdir. Bütün gruplar ilk 2 hafta baslatma rasyonu, daha sonra ki 4 hafta ise bitirme rasyonu tüketmislerdir. Deneme 6 haftada bitirilmistir. Arastırma sonucunda, %10mısır gluteni tüketen gruplar istatistiksel olarak daha yüksek Roche renk yelpazesi ve B.C.E. degeri göstermislerdir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Mısır Gluten Unu tr_TR
dc.subject Etlik Piliç tr_TR
dc.subject İncik Deri Rengi tr_TR
dc.subject Karkas Deri Rengi tr_TR
dc.subject Corn Gluten Meal tr_TR
dc.subject Broiler tr_TR
dc.subject Shank Skin Colour tr_TR
dc.subject Carcass Skin Colour tr_TR
dc.title Mısır gluten ununun etlik piliçlerde renk maddesi kaynağı olarak kullanılması tr_TR
dc.title.alternative The use of corn gluten meal as a source of colour material in broilers tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR14549 tr_TR
dc.contributor.authorID TR162369 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 3 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 55 tr_TR
dc.identifier.endpage 59 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster