eArşiv@Adu

Yaz aylarında etlik piliç rasyonlarına yağ katkısının besi performansına etkileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özdoğan, Mürsel
dc.contributor.author Sarı, Mustafa
dc.date.accessioned 2016-03-14T09:35:25Z
dc.date.available 2016-03-14T09:35:25Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Özdoğan, M., Sarı, M. (2006). Yaz aylarında etlik piliç rasyonlarına yağ katkısının besi performansına etkileri. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,3(1),45-50. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2428
dc.description.abstract Bu çalısma, yaz aylarında farklı köken ve düzeylerde yag katılan rasyonların etlik piliçlerde canlı agırlık, canlı agırlık artısı, yem tüketimi ve yemden yararlanma üzerine etkilerini incelemek amacıyla yapılmıstır. Bu arada, piliçlerin yem tüketimi ve performansı üzerine olası etkilerine ısık tutmak üzere, kümes içi sıcaklıgı ve bagıl nem degerleri de haftalık olarak ölçülmüstür. Yag kökenlerine göre hayvanların genel performansı degerlendirildiginde; yem tüketimi dısında, canlı agırlık, canlı agırlık artısı ve yemden yararlanma açısından rasyon grupları arasında önemli farklılık bulunmustur (P<0.01).Yag düzeylerine göre degerlendirmede ise farklılık önemli çıkmamıstır. tr_TR
dc.description.abstract This research has been carried out to determine the effects of rations with different fat origins and levels on live weight, live weight gain, feed consumption and feed conversion ratio of broilers in summer seasons. Besides, indoor temperature and relative humudity values of poultry house have also been measured weekly in order to determine their possible effects on the feed consumption and performance of broiler. When overall performance of the broilers regarding fat origins within first six weeks is assessed, it is found that there is a significant difference between ration groups for live weight, live weight gain and feed conversion ratio values (P<0.01).When assessed regarding fat levels, there is no significant difference statistically. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Etlik Piliç tr_TR
dc.subject Bitkisel Yağ tr_TR
dc.subject Sıgır İçyağı tr_TR
dc.subject Performans tr_TR
dc.subject Broiler tr_TR
dc.subject Vegetable Oil tr_TR
dc.subject Tallow tr_TR
dc.subject Performance tr_TR
dc.title Yaz aylarında etlik piliç rasyonlarına yağ katkısının besi performansına etkileri tr_TR
dc.title.alternative The effects of mixed fat in broiler rations on the performance in summer seasons tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR14549 tr_TR
dc.contributor.department ADÜ. Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı tr_TR
dc.identifier.volume 3 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 45 tr_TR
dc.identifier.endpage 50 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster