eArşiv@Adu

Influence of different nitrogen levels on yield, agronomic characters and quality of malting barley

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yavaş, İlkay
dc.contributor.author Ünay, Aydın
dc.date.accessioned 2016-03-14T09:35:02Z
dc.date.available 2016-03-14T09:35:02Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Yavaş, İ., Ünay, A. (2006). Influence of different nitrogen levels on yield, agronomic characters and quality of malting barley. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,3(1),51-54. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2427
dc.description.abstract This study was conducted to determine the effect of nitrogen on agronomic characters, yield and quality parameters at two malting barley cultivars suitable for Meander Valley ecological conditions, in 2003- 2004. Four nitrogen levels (40, 80, 120 and 160 kg ha )and control were used. Nitrogen fertilizers were applied at two times as pre-planting and tillering stage. A field experiment was arranged as a split plot block design with three replications. The plant height, flag leaf area, yield, thousand kernel weight, test weight, protein content were measured characters. It was obtained that Serife Hanim had higher yield and malting quality than Kaya in the region and 100-112 kg ha nitrogen level was sufficient to get reasonable yield and best quality. tr_TR
dc.description.abstract Bu çalısma, Büyük Menderes havzasına uygun iki biralık arpa çesidinde azotun verim, tarımsal özellikler ve kalite üzerine etkisini belirlemek amacıyla 2003-2004 yetistirme periyodunda yürütülmüstür. Dört farklı azot dozu (40, 80, 120 ve 160 kg ha ) ve kontrol kullanılmıstır. Azotlu gübreleme ekim öncesi ve kardeslenme olmak üzere iki farklı dönemde uygulandı. Deneme 3 yinelemeli olarak Bölünmüs Parseller Deneme Deseninde yürütüldü. Bitki boyu, bayrak yapragı alanı, verim, bin tane agırlıgı, hektolitre agırlıgı ve protein içerigi incelendi. Serife Hanım çesidinin malt kalitesi ve verim yönünden Kaya çesidinden daha iyi özelliklere sahip oldugu ve 100112 kg/ha azot dozunun en iyi sonucu verdigi saptandı. tr_TR
dc.language.iso eng tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Barley tr_TR
dc.subject Yield tr_TR
dc.subject Yield Components tr_TR
dc.subject Quality tr_TR
dc.subject Nitrogen Fertilization tr_TR
dc.subject Malting Barley tr_TR
dc.subject Biralık Arpa tr_TR
dc.subject Verim tr_TR
dc.subject Verim Komponentleri tr_TR
dc.subject Kalite tr_TR
dc.subject Azotlu Gübreleme tr_TR
dc.title Influence of different nitrogen levels on yield, agronomic characters and quality of malting barley tr_TR
dc.title.alternative Biralık arpada farklı azot dozlarının verim, tarımsal özellikler ve kalite üzerine etkisi tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR19079 tr_TR
dc.contributor.authorID TR148365 tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Bilimleri Bölümü. tr_TR
dc.identifier.volume 3 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 51 tr_TR
dc.identifier.endpage 54 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster