eArşiv@Adu

Geleneksel ve organik kuru incirin ekonomisiüzerıne bir araştırma: Aydın ili örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Bektaş, Zerrin Kenanoğlu
dc.contributor.author Mıran, Bülent
dc.date.accessioned 2016-03-14T09:33:24Z
dc.date.available 2016-03-14T09:33:24Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation Bektaş, K. Z., Mıran, B. (2005). Geleneksel ve organik kuru incirin ekonomisiüzerıne bir araştırma: Aydın ili örneği. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(2), 79-86. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2425
dc.description.abstract Bu çalısmada, Aydın yöresinde geleneksel ve organik olarak yetistirilen kuru incir üretim dalı bazı ekonomik kriterlere göre karsılastırılmıstır. Ayrıca, geleneksel ve organik kuru incir üretimi yapan üreticilerin sosyal özellikleri ve isletmelerin yapısal özellikleri incelenmis, organik tarım yapan üreticilerin organik tarıma geçis nedenleri, geleneksel tarım yapan üreticilerin ise organik tarımla ugrasmamalarının nedenleri ortaya konulmustur. Üreticilerin, organik kuru inciri pazarlarken karsılastıkları sorunlar incelenmis ve bu sorunlara iliskin bazı çözüm önerileri getirilmistir. tr_TR
dc.description.abstract In this study, the dried fig enterprises inAydın province employing conventional and organic methods have been compared regarding various economic criteria. Besides, social characteristics of the fig producers using conventional and organic methods and structural characteristics of the respective farms have been analyzed. The reasons for the adoption of organic production methods, and those impeding the shift from conventional to organic agricultural production have been identified. The problems faced by the farmers during the marketing of organic figs have been examined, and suggestions have been put forward. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Organik Kuru İncir tr_TR
dc.subject Organik Tarım tr_TR
dc.subject Organic Fig tr_TR
dc.subject Organic Farming tr_TR
dc.title Geleneksel ve organik kuru incirin ekonomisiüzerıne bir araştırma: Aydın ili örneği tr_TR
dc.title.alternative A research on economics of conventional and organic fig : case of Aydın province tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR111296 tr_TR
dc.contributor.department Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 2 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 79 tr_TR
dc.identifier.endpage 86 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster