eArşiv@Adu

Kütahya vişne çeşidinin soğukta depolanması

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Koyuncu, M. Ali
dc.contributor.author Dilmaçünal, Tuba
dc.contributor.author Savran, H. Esin
dc.contributor.author Çağatay, Özgür
dc.date.accessioned 2016-03-11T12:58:53Z
dc.date.available 2016-03-11T12:58:53Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation Koyuncu, A. M., Dilmaçünal, T., Savran, E. H., Çağatay, Ö. (2005). Kütahya vişne çeşidinin soğukta depolanması. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(1), 53-57. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/52
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2405
dc.description.abstract Bu çalışma, Isparta (İlavus Yaylası)'da yetiştirilen Kütahya vişne çeşidinin 3 farklı polietilen torba içerisinde soğukta muhafazası sırasındaki kalite değişimini incelemek amacıyla 2002 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Derim Sonrası Fizyolojisi Laboratuarında yürütülmüştür. Meyve saplarıyla birlikte elle tam olum döneminde derilen meyveler 0°C sıcaklık ve % 90-95 nispi neme sahip soğuk odada 25 gün muhafaza edilmiştir. Araştırmada 2'si ithal ve 1'i yerli olmak üzere 3 farklı polietilen torba kullanılmıştır. Depolama boyunca 5'er gün aralıklarla alınan vişne örneklerinde ağırlık kaybı, meyve renk değişimi, meyve sapı renk değişimi, suda çözünür kuru madde içeriği, pH ve titre edilebilir asitlik içerikleri incelenmiştir. Muhafaza boyunca meyveler duyusal (görünüş-tekstür ve tat-aroma) olarak da değerlendirmeye alınmıştır. Araştırma sonunda, elde edilen bulgulara göre Isparta (İlavus Yaylası) koşullarında yetiştirilen Kütahya vişne çeşidinin depolama süresi sonunda (25. gün) tüm ambalaj materyalindeki meyvelerin pazarlanabilir durumda (5 puan) olduğu; ithal 2 ambalaj materyalindeki meyvelerin ise 15 gün boyunca meyve kalitesinde hiç bir değişiklik olmadığı (7 puan) belirlenmiştir. Depolama süresi boyunca yapılan değerlendirmelere göre, 2 numaralı ithal polietilen torbanın meyve kalitesini daha iyi koruduğu, onu ithal 1 ve yerli polietilen torbaların izlediği sonucuna varılmıştır. tr_TR
dc.description.abstract This research was conducted in University of Suleyman Demirel, Faculty of Agriculture, Department of Horticulture, Postharvest Physiology Laboratory to investigate the quality changes during cold storage of sour cherry cultivar of Kütahya in 3 different polyethylene bags grown in Isparta (Ilavus plateau) in 2002. The fruits harvested by hand and were stored in 3 different polyethylene bags named as local, import 1 and import 2 for 25 days at 0ºC temperature and 90-95%relative humidity in cold storage. During the storage period weight loss, fruit colour change, fruit stem colur change, soluble solid content, titretable acidity and pH values of fruit samples were determined at 5 days intervals. Sensory evaluations were also performed during the storage period. According to the results, at the end of the cold storage (25th days) fruits were in marketable stage (5 points) in all of three packaging materials. Fruits in import 2 polyethylene bag were the best quality (7 points) during the 15 days of cold storage. This packaging material preserved the fruit quality better than the other bags. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Vişne tr_TR
dc.subject Depolama tr_TR
dc.subject Polietilen Torba tr_TR
dc.subject Sour Cherry tr_TR
dc.subject Cold Storage tr_TR
dc.subject Polyethylene Bag tr_TR
dc.title Kütahya vişne çeşidinin soğukta depolanması tr_TR
dc.title.alternative Cold storage of sour cherry cultivar Kütahya tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR11584 tr_TR
dc.contributor.authorID TR20898 tr_TR
dc.contributor.department Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 2 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 53 tr_TR
dc.identifier.endpage 57 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster