eArşiv@Adu

Ekolojik kuru incirin üretim ve pazarlaması üzerine bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Şahin, Berrin
dc.contributor.author Konak, Kezban
dc.date.accessioned 2016-03-11T10:37:39Z
dc.date.available 2016-03-11T10:37:39Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.citation Şahin, B., Konak, K. (2004). Ekolojik kuru incirin üretim ve pazarlaması üzerine bir araştırma. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,1(1),53-61. tr_TR
dc.identifier.issn 1304-7787
dc.identifier.uri http://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/9/pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2378
dc.description.abstract Bu çalışmada, son yıllarda giderek daha fazla önem kazanan ekolojik tarımın Dünya'daki ve Türkiye'deki gelişimi, buna bağlı olarak geleneksel ekolojik ürünlerimizle birlikte ekolojik kuru incir ticareti ve gelişimi incelenmiştir. Araştırmada, Türkiye kuru incir üretiminin önemli bir bölümünü sağlayan Aydın yöresindeki kuru incir üreticileri ve kuru incir ihraç eden firmalar ele alınmıştır. Söz konusu üretici ve firmaların ekonomik - sosyal yapıları, üretim ve pazarlama problemleri ortaya konulmuştur. Bu çerçevede mevcut sorunlar belirlenerek, sorunların çözümüne yönelik bazı öneriler sunulmuştur. tr_TR
dc.description.abstract In this study, the development of organic farming in theWorld andTurkey, which gains more importance in recent years, is studied. From this point of view the improvement of organically trading dried figs and conventional organic crops were also investigated. The main subject of the study are the farmers and the importers of the dried figs in theAydin region where the most of the dried figs in Turkey were produced. The economic and social structures, production and marketing problems of the farmers and the importers are shown in the study. In this context the existing problems are determined and some suggestions are made in order to solve these problems. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Ekolojik Tarım tr_TR
dc.subject Ekolojik Kuru İncir tr_TR
dc.subject Kontrol Ve Sertifikasyon tr_TR
dc.subject Ifoam tr_TR
dc.subject Organic Farming tr_TR
dc.subject Organic Dried Fig tr_TR
dc.subject Control And Certification tr_TR
dc.subject Ifoam tr_TR
dc.title Ekolojik kuru incirin üretim ve pazarlaması üzerine bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative Aresearch on production and marketing of organic dried fig tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü tr_TR
dc.identifier.volume 1 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 53 tr_TR
dc.identifier.endpage 61 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster