eArşiv@Adu

Otel çalışanlarının bilgi paylaşımı tutum düzeyleri: 4 yıldızlı bir otelin odalar bölümünde uygulama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Morçin, Sine Erdoğan
dc.contributor.author Morçin, İlhami
dc.date.accessioned 2016-03-10T11:43:29Z
dc.date.available 2016-03-10T11:43:29Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Morçin, E. S., Morçin, İ. (2014). Otel çalışanlarının bilgi paylaşımı tutum düzeyleri: 4 yıldızlı bir otelin odalar bölümünde uygulama. Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(3), 25-34. tr_TR
dc.identifier.issn 2148 - 4996
dc.identifier.uri http://dergipark.ulakbim.gov.tr/adusobed/article/view/5000177633
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/2338
dc.description.abstract Bilgi çağı olarak adlandırılan günümüz dünyasında, bilginin sağlanması, paylaşılması ve yönetilmesi bütün işletmeler için olduğu gibi turizm işletmeleri için de önemlidir. Özellikle, turizm sektöründeki işletmelerin yüksek tempolu çalışma düzeni düşünüldüğünde bilginin (mesleki, tecrübeye dayalı ve pratik) işletmenin bir değeri haline getirilmesinin hızlı çözümler sağlayabileceği söylenebilir. Bilgi yönetimi faaliyetleri içinde, bilgi paylaşımı konusu önemli bir yere sahiptir. Günümüz işletmelerinin bilgi paylaşımı konusundaki en önemli amaçları ise çalışanların örtük bilgilerini açığa çıkarmak ve bu bilgileri işletmenin bir değeri haline getirebilmektir. Bu amaca ulaşabilmek için, çalışanların bilgi paylaşımı hakkındaki tutumlarının bilinmesinin yöneticilere pratik yarar sağlayabileceği söylenebilir. Dolayısıyla, otel çalışanlarının bilgi paylaşımı konusundaki tutumlarının araştırıldığı bu çalışmanın, otel yöneticilerinin bilgi yönetimi faaliyetlerine katkı sağlaması beklenmektedir. Bu araştırmada, uygulama alanı olarak, Antalya bölgesinde faaliyet gösteren 110 odalı ve 4 yıldızlı bir otel işletmesinin odalar bölümü seçilmiştir. Araştırmanın evreni 43 kişiden oluşmaktadır. Veriler 42 kişinin anket sorularına verdikleri cevaplardan elde edilmiş ve SPSS’te analiz edilmiştir. Sonuçta, çalışanların bilgi paylaşımı konusunda en yüksek tutumu, bilgi paylaşımının önündeki bireysel engeller boyutunda gösterdikleri ortaya çıkmıştır. tr_TR
dc.description.abstract In today's world of so-called information age, information provision, shared and managed as it is for all businesses is also important for tourism businesses. In particular, considering the high-paced working order of businesses in the tourism sector, knowledge (professional, based on experience and practice) into a value of the business provide solutions quickly can be said. Knowledge sharing issues have an important place in knowledge management activities. The most important of goal today's enterprise in sharing knowledge is to uncover employees' implicit informatio, and this information is to make the business value. To achieve this goal, knowledge of employee attitudes about sharing information can provide practical benefits to managers can be said. Therefore, in this study that the hotel employees' attitudes about information sharing investigated expected to contribute to the hotel managers’s knowledge management activities In this study, as the application area, room division of 110 rooms and 4-star business hotel operating in the region Antalya is selected. Research population is composed of 43 people. Data were obtained 42 people of their answers to the questionnaire and analyzed in SPSS. As a result, the highest attitude of employees sharing information have emerged in the dimension of individual blocks on the front of sharing information. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Bilgi Paylaşımı tr_TR
dc.subject Otel İşletmesi tr_TR
dc.subject Odalar Bölümü tr_TR
dc.subject Knowledge Sharing tr_TR
dc.subject Hotel Business tr_TR
dc.subject Rooms Division tr_TR
dc.title Otel çalışanlarının bilgi paylaşımı tutum düzeyleri: 4 yıldızlı bir otelin odalar bölümünde uygulama tr_TR
dc.title.alternative Hotel employees’ attitudes about ınformation sharing: application in a 4-star hotel’s room department tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi tr_TR
dc.contributor.authorID TR179082 tr_TR
dc.contributor.authorID TR158619 tr_TR
dc.contributor.department Ardahan Üniversitesi, Çıldır MYO, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı tr_TR
dc.identifier.volume 1 tr_TR
dc.identifier.issue 3 tr_TR
dc.identifier.startpage 25 tr_TR
dc.identifier.endpage 34 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster