dc.contributor.advisor |
Erekul, Osman |
|
dc.contributor.author |
Baysal, Zehra |
|
dc.date.accessioned |
2016-02-11T13:27:10Z |
|
dc.date.available |
2016-02-11T13:27:10Z |
|
dc.date.issued |
2014-01-01 |
|
dc.date.submitted |
2014 |
|
dc.identifier.uri |
http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=53873106&idt=1 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11607/1747 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışma, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve
Uygulama Çiftliğinde 2012-2013 buğday üretim sezonunda, tesadüf blokları
deneme desenine göre yapılmıştır. Deneme materyali olarak Sagittario, Kaşifbey-
95, Basribey-95, Cumhuriyet-75, Osmaniye ve Anapo çeşitleri kullanılmıştır.
Çalışmanın amacı üç farklı çinko uygulama zamanın verim öğeleri (başakta tane
verimi, bin dane ağırlığı, tane verimi, metrekarede başak sayısı, başakta tane
sayısı, bitki boyu) ve kalite özellikleri (tanede protein oranı, tanede nişasta oranı,
tanede lif oranı) üzerine etkilerini araştırmaktır.
Genel olarak buğday kültür bitkisinde başaklanma ve özellikle tane dolum
döneminde gerçekleştirilen çinko uygulamasının verim ve protein oranları üzerine
pozitif etkisinin bulunduğu ancak verimi meydana getiren başakta tane verimi, bin
dane ağırlığı, metrekarede başak sayısı, başakta tane sayısı, bitki boyu ve kalite
parametrelerinden tanede nişasta oranı ve tanede lif oranında bu etkinin daha az
olduğu sonucuna ulaşılmıştır. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
This study was conducted at the experimental field of the Adnan Menderes
University Agricultural Faculty Research Farm for the bread wheat growing
period of 2012-2013 on the base of completely randomized block design
experiment. Bread wheat varieties Sagittario, Kaşifbey-95, Cumhuriyet-75,
Osmaniye and Anapo were used in the experiment. The aim of this study was to
determine the effect of three different zinc application times on yield, yield
components (plant height, number of kernels per ear, 1000 grain weight, number
of ears per square meter) and some quality parameters (protein, starch and crude
fibre contents) of five different wheat (Triticum aestivum L.) varieties.
Zinc applications at heading and at the beginning of the grain filling period have
significantly positive effects on yield and protein content. However, these effects
were lower in yield components and the other quality parameters. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Buğday |
tr_TR |
dc.subject |
Verim |
tr_TR |
dc.subject |
Kalite |
tr_TR |
dc.subject |
Çinko |
tr_TR |
dc.subject |
Çeşit |
tr_TR |
dc.subject |
Wheat |
tr_TR |
dc.subject |
Yield |
tr_TR |
dc.subject |
Quality |
tr_TR |
dc.subject |
Zinc |
tr_TR |
dc.subject |
Variety |
tr_TR |
dc.title |
Aydın ekolojik koşullarında çinko uygulamasının buğdayın (Triticum aestivum L.) tane verimi ve kalitesi üzerine etkisi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Effect of Zn application on yield and quality of wheat (Triticum aestivum L.) under the ecological conditions of Aydın |
tr_TR |
dc.type |
masterThesis |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Agronomi Bilim Dalı, Tarla Bitkileri Anabilim dalı |
tr_TR |