eArşiv@Adu

Aydın ekolojik koşullarında çinko uygulamasının buğdayın (Triticum aestivum L.) tane verimi ve kalitesi üzerine etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Erekul, Osman
dc.contributor.author Baysal, Zehra
dc.date.accessioned 2016-02-11T13:27:10Z
dc.date.available 2016-02-11T13:27:10Z
dc.date.issued 2014-01-01
dc.date.submitted 2014
dc.identifier.uri http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=53873106&idt=1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/1747
dc.description.abstract Bu çalışma, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde 2012-2013 buğday üretim sezonunda, tesadüf blokları deneme desenine göre yapılmıştır. Deneme materyali olarak Sagittario, Kaşifbey- 95, Basribey-95, Cumhuriyet-75, Osmaniye ve Anapo çeşitleri kullanılmıştır. Çalışmanın amacı üç farklı çinko uygulama zamanın verim öğeleri (başakta tane verimi, bin dane ağırlığı, tane verimi, metrekarede başak sayısı, başakta tane sayısı, bitki boyu) ve kalite özellikleri (tanede protein oranı, tanede nişasta oranı, tanede lif oranı) üzerine etkilerini araştırmaktır. Genel olarak buğday kültür bitkisinde başaklanma ve özellikle tane dolum döneminde gerçekleştirilen çinko uygulamasının verim ve protein oranları üzerine pozitif etkisinin bulunduğu ancak verimi meydana getiren başakta tane verimi, bin dane ağırlığı, metrekarede başak sayısı, başakta tane sayısı, bitki boyu ve kalite parametrelerinden tanede nişasta oranı ve tanede lif oranında bu etkinin daha az olduğu sonucuna ulaşılmıştır. tr_TR
dc.description.abstract This study was conducted at the experimental field of the Adnan Menderes University Agricultural Faculty Research Farm for the bread wheat growing period of 2012-2013 on the base of completely randomized block design experiment. Bread wheat varieties Sagittario, Kaşifbey-95, Cumhuriyet-75, Osmaniye and Anapo were used in the experiment. The aim of this study was to determine the effect of three different zinc application times on yield, yield components (plant height, number of kernels per ear, 1000 grain weight, number of ears per square meter) and some quality parameters (protein, starch and crude fibre contents) of five different wheat (Triticum aestivum L.) varieties. Zinc applications at heading and at the beginning of the grain filling period have significantly positive effects on yield and protein content. However, these effects were lower in yield components and the other quality parameters. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Buğday tr_TR
dc.subject Verim tr_TR
dc.subject Kalite tr_TR
dc.subject Çinko tr_TR
dc.subject Çeşit tr_TR
dc.subject Wheat tr_TR
dc.subject Yield tr_TR
dc.subject Quality tr_TR
dc.subject Zinc tr_TR
dc.subject Variety tr_TR
dc.title Aydın ekolojik koşullarında çinko uygulamasının buğdayın (Triticum aestivum L.) tane verimi ve kalitesi üzerine etkisi tr_TR
dc.title.alternative Effect of Zn application on yield and quality of wheat (Triticum aestivum L.) under the ecological conditions of Aydın tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Agronomi Bilim Dalı, Tarla Bitkileri Anabilim dalı tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster