eArşiv@Adu

Aydın ili Bozköy-Alangüllü termal sularından izole edilen Bacillus sp. 4 esterazının kısmi saflaştırılması ve kinetik parametrelerinin belirlenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Metin, Kubilay
dc.contributor.author Bakır Ateşlier, Z. Burcu
dc.date.accessioned 2015-04-22T08:27:51Z
dc.date.available 2015-04-22T08:27:51Z
dc.date.issued 2003-01-01
dc.identifier.uri http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=32898500&idt=1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/171
dc.description.abstract Bu araştırma, Aydın ili Bozköy-Alangüllü termal sularından elde edilen Bacillus sp. 4 izolatının esterazının kısmi saflaştırmasının yapılması ve kinetik parametrelerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilrniştir. Bacillus sp. 4 izolatının maksimum enzim ürettiği koşullar belirlenmiştir. Esterazm lokalizasyonu, optimum sıcaklığı, pH'sı, sıcaklık ve pH stabilitesi, Km ve Vn^ değerleri saptanmış, polihidrik alkollerin esteraz stabilitesi üzerine etkisi, çeşitli metal iyonlarının, deterjanların, organik çözücülerin ve inbibitörlerin esteraz aktivitesi üzerine etkisi ve esterazm substraî spesifitesi belirlenmiştir. Bulunan sonuçlar uygun literatürlerle karşılaştırılarak esteraz özellikleri açısından değerlendirilmiştir. This study aims to carry out to make the partial purification and detennination of the kinetic parameters of the esterase of Bacillus sp. 4 isolated from Aydin Province, Bozköy- Alangüllü thermal spring water. In optimum conditions of Bacillus sp. 4, maximum amount of enzyme produced was determined. Optimum temperature, pH, temperature and pH stability, localization, Km and Vmax of the esterase, the effect of polyhidric alcohols on esteraz stability and the effects of various detergents, organic solvents and inhibitors on esterase activity was determined. The results were compared appropriate references and the esterase were evaluated by its property. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi tr_TR
dc.subject Bacillus tr_TR
dc.subject esteraz tr_TR
dc.subject lipaz tr_TR
dc.subject termostabil enzim tr_TR
dc.subject saflaştırma tr_TR
dc.subject karakterizasyon tr_TR
dc.subject esterase tr_TR
dc.subject lipase tr_TR
dc.subject thermostable enzyme tr_TR
dc.subject purification tr_TR
dc.subject characterization tr_TR
dc.title Aydın ili Bozköy-Alangüllü termal sularından izole edilen Bacillus sp. 4 esterazının kısmi saflaştırılması ve kinetik parametrelerinin belirlenmesi tr_TR
dc.title.alternative Partial purification and determination of the kinetic parameters of the esterase of Bacillus sp. 4 isolated from Aydın province, Bozköy-Alangüllü thermal spring water tr_TR
dc.type Thesis tr_TR
dc.contributor.authorID TR150916 tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster