dc.contributor.advisor |
Demir, Mustafa |
|
dc.contributor.author |
Yılmaz, Ceylanb |
|
dc.date.accessioned |
2016-01-29T12:07:34Z |
|
dc.date.available |
2016-01-29T12:07:34Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-01 |
|
dc.date.submitted |
2015 |
|
dc.identifier.uri |
http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=52910298&idt=1 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11607/1572 |
|
dc.description.abstract |
Zeytin ve ürünlerindeki eser element bileşenlerinin incelenmesi hem yağın
oksidatif kararlılığı açısından hem de eser elementlerin metabolik işlevlerdeki
rolleri ve toksilojik etkileri göz önüne alındığında sağlık açısından önemi teşkil
etmektedir.
Bu çalışmamızda; zeytin ve zeytin ürünlerinde bulunan elementlerin (Zn, Fe, Se,
Mg gibi bazı besleyici elementler Pb, Cd gibi bazı toksik elementler) analizi
yapılmıştır.
Bu analizler zeytinin yetiştirildiği bölgeye göre: Çeşit ve yöre olarak farklılıkları
gözlemek için 4 farklı bölge seçilmiştir. Bunlar: Aydın Yöresi, Milas-Çomakdağ
Yöresi, Milas-Selimiye Yöresi, Muğla-Yatağan Yöresidir.
Zeytin çeşidine göre: Memecik, Gemlik, Delice, Çelebi cinsi türler seçildi.
Hasat zamanı: Hasat zamanı öncesi (Yeşil zeytin) hasat zamanı (siyah zeytin)
olmak üzere çeşitli parametreler ve her bir parametre zeytin yaprağında, zeytin
meyvesinde, zeytinin yetiştirildiği toprakta, zeytin karasuyun da, olmak üzere
çeşitli örneklerde metal dağılımları incelendi. Analizler ICP-OES kullanılarak
yapıldı. Örneklerin analize hazırlanmasında mikrodalga ile çözünürleştirme
yöntemi kullanıldı. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
Investigation of trace elements components in olive and its products is important
for both oxidative stability of oil and also health that considered toxicologic
effects and roles in Metabolic functions of trace elements.
In this research, we analysed the elements of olive and its products (such as Zn,
Fe, Se, Mg; some nutritious elements, Pb, Cd; some toxic elements)
These analyse s are chosen four different regions where olive is produced: in order
to investigate the difference types and areas. These are Aydin, Milas-Çomakdağ,
Milas-Selimiye and Muğla-Yatağan Regions.
According to the olive varieties: Memecik, Gemlik, Delice, Chalabi was named
the genus species.
Harvest time: Harvest time before (green olive) harvest (black
olives), including various parameters, and each parameter olive leaf, olive fruit,
the land where olives are grown, olive processing is also examined metal
distribution in various samples, including. The analyzes were performed using
ICP-OES spectrophotometer. Solubilization in preparation for analysis of samples
by microwave method was used. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Zeytin |
tr_TR |
dc.subject |
Zeytin Yaprağı |
tr_TR |
dc.subject |
Icp-Oes |
tr_TR |
dc.subject |
Olive |
tr_TR |
dc.subject |
Olive Leaf |
tr_TR |
dc.title |
Zeytin ve zeytin ürünlerinin bazı makro ve mikro inorganik bileşenlerinin analizi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Analyse of some macro and micro inorganic components of olive and its products |
tr_TR |
dc.type |
masterThesis |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Bölümü, Analitik Kimya Anabilim Dalı |
tr_TR |