eArşiv@Adu

Zeytin ve zeytin ürünlerinin bazı makro ve mikro inorganik bileşenlerinin analizi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Demir, Mustafa
dc.contributor.author Yılmaz, Ceylanb
dc.date.accessioned 2016-01-29T12:07:34Z
dc.date.available 2016-01-29T12:07:34Z
dc.date.issued 2015-01-01
dc.date.submitted 2015
dc.identifier.uri http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=52910298&idt=1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/1572
dc.description.abstract Zeytin ve ürünlerindeki eser element bileşenlerinin incelenmesi hem yağın oksidatif kararlılığı açısından hem de eser elementlerin metabolik işlevlerdeki rolleri ve toksilojik etkileri göz önüne alındığında sağlık açısından önemi teşkil etmektedir. Bu çalışmamızda; zeytin ve zeytin ürünlerinde bulunan elementlerin (Zn, Fe, Se, Mg gibi bazı besleyici elementler Pb, Cd gibi bazı toksik elementler) analizi yapılmıştır. Bu analizler zeytinin yetiştirildiği bölgeye göre: Çeşit ve yöre olarak farklılıkları gözlemek için 4 farklı bölge seçilmiştir. Bunlar: Aydın Yöresi, Milas-Çomakdağ Yöresi, Milas-Selimiye Yöresi, Muğla-Yatağan Yöresidir. Zeytin çeşidine göre: Memecik, Gemlik, Delice, Çelebi cinsi türler seçildi. Hasat zamanı: Hasat zamanı öncesi (Yeşil zeytin) hasat zamanı (siyah zeytin) olmak üzere çeşitli parametreler ve her bir parametre zeytin yaprağında, zeytin meyvesinde, zeytinin yetiştirildiği toprakta, zeytin karasuyun da, olmak üzere çeşitli örneklerde metal dağılımları incelendi. Analizler ICP-OES kullanılarak yapıldı. Örneklerin analize hazırlanmasında mikrodalga ile çözünürleştirme yöntemi kullanıldı. tr_TR
dc.description.abstract Investigation of trace elements components in olive and its products is important for both oxidative stability of oil and also health that considered toxicologic effects and roles in Metabolic functions of trace elements. In this research, we analysed the elements of olive and its products (such as Zn, Fe, Se, Mg; some nutritious elements, Pb, Cd; some toxic elements) These analyse s are chosen four different regions where olive is produced: in order to investigate the difference types and areas. These are Aydin, Milas-Çomakdağ, Milas-Selimiye and Muğla-Yatağan Regions. According to the olive varieties: Memecik, Gemlik, Delice, Chalabi was named the genus species. Harvest time: Harvest time before (green olive) harvest (black olives), including various parameters, and each parameter olive leaf, olive fruit, the land where olives are grown, olive processing is also examined metal distribution in various samples, including. The analyzes were performed using ICP-OES spectrophotometer. Solubilization in preparation for analysis of samples by microwave method was used. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Zeytin tr_TR
dc.subject Zeytin Yaprağı tr_TR
dc.subject Icp-Oes tr_TR
dc.subject Olive tr_TR
dc.subject Olive Leaf tr_TR
dc.title Zeytin ve zeytin ürünlerinin bazı makro ve mikro inorganik bileşenlerinin analizi tr_TR
dc.title.alternative Analyse of some macro and micro inorganic components of olive and its products tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Bölümü, Analitik Kimya Anabilim Dalı tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster