eArşiv@Adu

Kestane meyvesi kabuk ve iç zarının mekanik olarak temizlenmesi amacıyla fiziksel ve mekanik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Doğan, Tuna
dc.contributor.author Oymak, Zeki
dc.date.accessioned 2015-03-09T08:21:42Z
dc.date.available 2015-03-09T08:21:42Z
dc.date.issued 2004-01-01
dc.identifier.uri http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=32900113&idt=1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/115
dc.description.abstract Bu çalışmada Aydın ili için önemli bir ürün olan ve şekerleme sanayinde kullanılan kestane çeşitlerinin bazı fiziksel ve mekanik özellikleri ortaya konmuştur. Çalışmada henüz kestane sanayisim oluşturamamış olan Aydın' da üretilen kestane şekeri yapımına uygun kestane çeşitlerinin mekanik olarak kabuğundan temizlenebilmesi için bazı temel parametrelerin ortaya konulması amaçlanmıştır. Fiziksel parametreler; temel ölçüler (en, boy, kalınlık), ağırlık, (yaş, kuru), hacim, yüzey alam, izdüşüm alam, nem, yuvarlaklık, küresellik, mekanik parametreler ise; yığılma açısı, sürrünme-yuvarlanma katsayısı, kesme direnci ve tohum zarının (integument) soyulma direnci olarak tespit edilmiş ve amlan fiziksel ve mekanik özellikler belirlenmiştir. Soyulmayı olumlu etkileyen en önemli faktörün yatay (tanjantal) yük, olumsuz etkileyen en önemli faktörün ise girintililik olduğu nemin ise soyulmada öncelikli kriter olmadığı belirlenmiştir. In this study, some physical and mechanical characteristics of chestnut varieties used in candy industry, which has a significant importance in Aydin province, were analyzed. The aim of this study was to determine the main parameters in order to mechanically clean the chestnuts, which are suitable for candy processing in Aydin province. Some physical parameters, such as basic parameters (width, height), weight (fresh, dried), volume, surface area, projection area, humidity, roundness, sphericity, mechanical parameters; angle of repose, friction-rotation coefficient, cutting resistance, peeling resistance of pericarp are determined and the physical and mechanical characteristics mentioned above were analyzed. It was found that the most important factor that affects peeling positively is tangential force, the factor that affects negatively is penetration of seed coat into embryo and humidity has no priority. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi tr_TR
dc.subject kestane tr_TR
dc.subject fiziksel özellik tr_TR
dc.subject mekanik özellik tr_TR
dc.subject yuvarlaklık tr_TR
dc.subject küresellik tr_TR
dc.subject kesilme ve soyulma tr_TR
dc.subject Chestnut tr_TR
dc.subject Physical characteristics tr_TR
dc.subject mechanical characteristics tr_TR
dc.subject roundness tr_TR
dc.subject sphericity tr_TR
dc.subject cutting and peeling tr_TR
dc.title Kestane meyvesi kabuk ve iç zarının mekanik olarak temizlenmesi amacıyla fiziksel ve mekanik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative A study on determining the physical and mechanical properties for the purpose of mechanically peeling chestnut fruit's shell and seed coat tr_TR
dc.type Thesis tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster