eArşiv@Adu

Kestanelerde(Castanea sativa Mill.) hasat öncesi ve sonrası dönemlerde meyve kalite özelliklerinin değişimi üzerine bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Ertan, Engin
dc.contributor.author Erdal, Esra
dc.date.accessioned 2016-01-13T12:32:15Z
dc.date.available 2016-01-13T12:32:15Z
dc.date.issued 2013-01-01
dc.date.submitted 2013
dc.identifier.uri http://adumilas.adu.edu.tr/web/catalog/info.php?idx=32889962&idt=1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11607/1029
dc.description.abstract Kestanelerde, hasat öncesi, hasat ve hasat sonrası dönemlerde meyve kalite özellikleri değişiminin ortaya konması ve karşılaştırılması amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada kestaneler n normal (geleneksel)ve soğuk depo koşullarında (soğuk hava deposunda) muhafaza edilmiştir. 2010 yılı ürün yılında; hasat öncesi, hasat ve hasat sonrası Ekim ayı başı-Aralık ayı sonu arasındaki muhafaza süresince iki hafta aralıklarla alınan, meyve örneklerinde fiziksel ve biyokimyasal analizler yapılmıştır. Bu amaçla; meyve boyutları (en, boy, yükseklik, meyve indeksi), meyve kabuğu ve eti rengi *, su aktivitesi (aw) ve toplam şeker, nişasta ve karbonhidrat miktarı, *; tanen miktarı, aflatoksin B1, B2, G1, G2, toplam aflatoksin (ppb) miktarları belirlenmiştir. Geleneksel ve soğuk hava deposunda muhafaza ile kestanelerde depolama süresi arttıkça toplam şeker miktarının (%) arttığı, bununla birlikte toplam nişasta miktarının (%) ise azaldığı saptanmıştır. Muhafaza süresi uzamasıyla birlikte kestanelerde muhafaza şekline bağlı olarak aflatoksin bulaşıklığının görülebileceği sonucuna varılmıştır. tr_TR
dc.description.abstract Traditional storage and cold storage room have been used in this trial, which was performed in order to exhibit and compare the changes in fruit quality properties of chestnuts during the pre-harvest, harvest and post-harvest terms. In this trial, which has been set up on Year 2010 harvest season, during pre-harvest, harvest and post-harvest storages, physical and biochemical analyses have been performed with fruit samples taken approximately once in every two weeks, between the beginning of September and the end of December. For that purpose, fruit sizes (width, length, height, fruit index), peel and pulp colors (L*, a*, b*, hue, chroma), water activity (aw) and amounts of total sugar, starch and carbohydrates (%). amount of tannin (%), amounts of aflatoxin B1, B2, G1, G2, total aflatoxins (ppb) have been detected. With storage in traditional and cold storage rooms, it has been observed that total amount of sugar (%) in chestnuts has increased whereas total amount of starch (%) has declined. In addition to this, aflotoxin contamination could be observed in chestnuts in the event of elongation of storage period depending on the type of storage. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Kestane tr_TR
dc.subject Hasat tr_TR
dc.subject Depolama tr_TR
dc.subject Kalite tr_TR
dc.subject Biyokimyasal tr_TR
dc.title Kestanelerde(Castanea sativa Mill.) hasat öncesi ve sonrası dönemlerde meyve kalite özelliklerinin değişimi üzerine bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative Research on the change of fruit quality characteristics of chestnuts (Castanea sativa Mill.) in pre-harvest and post-harvest period tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster