Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/940
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorKök, Filiz-
dc.contributor.authorAtasever, Didem Dilara-
dc.date.accessioned2016-01-07T11:24:39Z-
dc.date.available2016-01-07T11:24:39Z-
dc.date.issued2011-01-01-
dc.date.submitted2011-
dc.identifier.urihttp://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=24640567&idt=1-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/940-
dc.description.abstractAraştırmada Aydın ve İzmir bölgesindeki çeşitli satış noktalarından tesadüfi örnekleme yoluyla tedarik edilen ısıl işlem görmüş ve tüketime hazır 100 adet et ürünü sığır, domuz, at ve kanatlı eti içeriği yönünden monoklonal antikor sandviç ELISA yöntemiyle incelenmiştir. Örneklerin ilgili standartlara uygunluğu ve etiket bilgilerinin doğru olup olmadığı ve hileli et kullanımına ait veriler araştırılmıştır. Örneklerin çoğu etiket bilgisiyle uyumlu olmasına rağmen toplam 19 adet örneğin etiket bilgileriyle uyuşmadığı ve hileli olduğu tespit edilmiştir.tr_TR
dc.description.abstractIn this study, 100 consumable cooked meat products that supplied from İzmir and Aydın with random sampling, has detected of horse, poultry, pork and cattle meat using monoclonal antibody (MAb) sandwich ELISA technique. This study aimed to research about detection of adulteration, consistent of food standart and accuracy of label information. Despite most of samples were obtained consistent results, 19 samples detected adulterated. Our method of detection is quick and it may be routine analyse method for food administration laboratories to carry out meat species identification in processed foods.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectAtlartr_TR
dc.subjectHorsestr_TR
dc.subjectAydıntr_TR
dc.subjectDomuztr_TR
dc.subjectSwinetr_TR
dc.subjectELISAtr_TR
dc.subjectEttr_TR
dc.subjectMeattr_TR
dc.subjectEt kalitesitr_TR
dc.subjectMeat Qualitytr_TR
dc.subjectEt ürünleritr_TR
dc.subjectMeat Productstr_TR
dc.subjectIsıl İşlemtr_TR
dc.subjectHeat Treatmenttr_TR
dc.subjectKümes Hayvanları Ürünleritr_TR
dc.subjectPoultry Productstr_TR
dc.subjectSığırtr_TR
dc.subjectCattletr_TR
dc.subjectİzmirtr_TR
dc.titleIsıl işlem görmüş et ürünlerinde ELISA tekniği ile farklı et türlerinin tespititr_TR
dc.title.alternativeDetection of different meat species in cooked meat products using ELISA techniquetr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalıtr_TR
Appears in Collections:Yüksek Lisans

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Didem Dilara Atasever.pdfYüksek Lisans Tezi438.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.