Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/940
Title: Isıl işlem görmüş et ürünlerinde ELISA tekniği ile farklı et türlerinin tespiti
Other Titles: Detection of different meat species in cooked meat products using ELISA technique
Authors: Kök, Filiz
Atasever, Didem Dilara
Adnan Menderes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı
Keywords: Atlar
Horses
Aydın
Domuz
Swine
ELISA
Et
Meat
Et kalitesi
Meat Quality
Et ürünleri
Meat Products
Isıl İşlem
Heat Treatment
Kümes Hayvanları Ürünleri
Poultry Products
Sığır
Cattle
İzmir
Issue Date: 1-Jan-2011
Publisher: Adnan Menderes Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Abstract: Araştırmada Aydın ve İzmir bölgesindeki çeşitli satış noktalarından tesadüfi örnekleme yoluyla tedarik edilen ısıl işlem görmüş ve tüketime hazır 100 adet et ürünü sığır, domuz, at ve kanatlı eti içeriği yönünden monoklonal antikor sandviç ELISA yöntemiyle incelenmiştir. Örneklerin ilgili standartlara uygunluğu ve etiket bilgilerinin doğru olup olmadığı ve hileli et kullanımına ait veriler araştırılmıştır. Örneklerin çoğu etiket bilgisiyle uyumlu olmasına rağmen toplam 19 adet örneğin etiket bilgileriyle uyuşmadığı ve hileli olduğu tespit edilmiştir.
In this study, 100 consumable cooked meat products that supplied from İzmir and Aydın with random sampling, has detected of horse, poultry, pork and cattle meat using monoclonal antibody (MAb) sandwich ELISA technique. This study aimed to research about detection of adulteration, consistent of food standart and accuracy of label information. Despite most of samples were obtained consistent results, 19 samples detected adulterated. Our method of detection is quick and it may be routine analyse method for food administration laboratories to carry out meat species identification in processed foods.
URI: http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=24640567&idt=1
http://hdl.handle.net/11607/940
Appears in Collections:Yüksek Lisans

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Didem Dilara Atasever.pdfYüksek Lisans Tezi438.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.