Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/829
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorKoç, Atakan-
dc.contributor.authorYılmaz, Halil-
dc.date.accessioned2015-12-30T09:35:38Z-
dc.date.available2015-12-30T09:35:38Z-
dc.date.issued2010-01-01-
dc.date.submitted2010-
dc.identifier.urihttp://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=49193017&idt=1-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/829-
dc.description.abstractBu çalışma ile Aydın İli Davutlar İlçesi'ndeki bir sığırcılık işletmesinde yetiştirilen Kırmızı-Alaca sığırların laktasyon süreleri, laktasyon süt verimleri, laktasyon devamlılık düzeyleri (persistensi), süt kalite özellikleri ve bu özellikleri etkileyen faktörler araştırılmıştır. Laktasyon süresi (LS), laktasyon süt verimi (LSV) ve 305 gün süt verimi (305-gSV) ortalamaları sırasıyla 353.00±3.733 gün, 8,484.49±109.280 kg, 7,652.83±80.677 kg bulunmuştur. Laktasyonun devamlılık düzeyi ise P2:1, P3:1, P3:2 ve PTomax ölçütleri için sırasıyla %86.90±0.768, %62.10±1.117, %70.70±1.013 ve 5.10±0.050 olarak hesaplanmıştır. Diğer taraftan süt kalite özelliklerinden protein, laktoz ve yağsız kuru madde oranları ile Log10 somatik hücre sayısı ortalamaları sırasıyla %3.22±0.029, %4.73±0.024, %8.94±0.036 ve 4.8045±0.06946 (63,753) hücre/ml bulunmuştur. Süt verimi özelliklerine ait kalıtım dereceleri LS, LSV, 305-gSV, P2:1, P3:1, P3:2 ve PTomax için sırasıyla 0.141±0.083, 0.466±0.068, 0.440±0.063, 0.187±0.067, 0.311±0.071, 0.275±0.070, 0.227±0.065 olarak tahmin edilmiştir. Bu araştırmanın yürütüldüğü işletmede yetiştirilen Kırmızı-Alacaların yörede birçok işletmede yetiştirilen Siyah-Alacalardan daha yüksek süt verimine ve daha iyi meme sağlığına sahip olduğu belirlenmiştir.tr_TR
dc.description.abstractIn this study, lactation length, lactation milk yield, persistency, milk quality traits and the factors affecting these traits of Red Holstein reared at a private dairy cattle farm located in Davutlar town of Aydın Province were investigated. The averages of lactation length (LL), lactation milk yield (LMY) and 305-d milk yield (305-dMY) were 353.00±3.733 d, 8,484.49±109.280 kg, 7,652.83±80.677 kg, respectively. The persistency averages for P2:1, P3:1, P3:2 and PTomax were 86.9±0.768%, 62.10±1.117%, 70.70±1.013% and 5.10±0.050, respectively. On the other hand, the averages of protein, lactose, non-fat dry matter and Log10 somatic cell count were 3.20±0.020%, 4.73±0.024%, 8.94±0.036% and 4.8045±0.06946 (63,753) cells/ml, respectively. Additionally, heritabilities of milk traits for LL, LMY, 305-dMY, P2:1, P3:1, P3:2 and PTomax were estimated to be 0.141±0.083, 0.466±0.068, 0.440±0.063, 0.187±0.067, 0.311±0.071, 0.275±0.070 and 0.227±0.065, respectively. In this research, it was concluded that Red Holstein cows reared at this farm had higher milk yield and better udder health status than Holstein-Friesian cows reared in the same regiontr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectAgriculturetr_TR
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectLaktasyonun Devamlılık Düzeyitr_TR
dc.subjectKalıtım Derecesitr_TR
dc.subjectSüt Protein Oranıtr_TR
dc.subjectSomatik Hücre Sayısıtr_TR
dc.subjectPersistencytr_TR
dc.subjectHeritabilitytr_TR
dc.subjectMilk Protein Contenttr_TR
dc.subjectSomatic Cell Counttr_TR
dc.titleKırmızı alaca sığırlarının süt verimi ve süt kalite özellikleri üzerine bir araştırmatr_TR
dc.title.alternativeA research on milk production and milk quality traits of red holsteintr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Anabilim Dalıtr_TR
Appears in Collections:Yüksek Lisans

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
zzo_halil_yilmaz_özet.pdf.pdf9.71 kBAdobe PDFView/Open
zzo_halil_yilmaz_abstract.pdf.pdf6.08 kBAdobe PDFView/Open
zzo_halil_yilmaz_tez.pdf.pdfYüksek Lisans Tezi394.09 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.