Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11607/339
Title: | Yerel biber populasyonlarında polen canlılığı ve çimlenme oranlarının meyve tutumu ve kalitesine etkisi |
Other Titles: | The effect of pollen viability and germination ratios on the fruit set and quality in the local pepper population |
Authors: | Baş, Tülin Kayar, Nurcan Uluçay |
Keywords: | Biber çiçek tozu canlılığı çiçek tozu çimlendirmesi çiçek tozu üretimi takoz meyve Pepper pollen viability pollen germination pollen production capacities aborted fruit |
Issue Date: | 1-Jan-2005 |
Publisher: | Adnan Menderes Üniversitesi |
Abstract: | Bu araştırma ile Aydın iline ait yerel biber populasyonlannda çiçek tozu canlılık ve çimlenme oranlarının açıkta yetiştiricilik devresindeki dalgalanmalarının saptanması ve buna bağlı olarak verim ve meyve kalitesine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. 2003 ve 2004 yıllarında yapılan denemede; kullanılan her üç çeşitte (Çine Çarliston, Şahnalı ve Bağcı Çarliston) çiçek tozu canlılık ve çimlenme oranlarında sezon boyunca dalgalanmalar meydana gelmiştir. Dalgalanmanın olduğu dönemlerde, sıcaklık artışının olduğu ve buna bağlı olarak canlılık ve çimlenme oranlarının ise azaldığı gözlenmiştir. Diğer taraftan; verim değerlerinde de canlılık ve çimlenme oranlarına paralel bir seyir izlenerek sezon boyunca dalgalanmalar kaydedilmiştir. Sıcaklık artışının etkisiyle, çeşitlerin meyve kaliteleri bozulmuştur. Özellikle Çine ve Bağcı Çarliston' da "takoz meyve" olarak adlandırılan sert, meyve şekli bozuk ve pazar değeri olmayan küçük meyvelerin oluşumu gözlenmiştir. The purpose of this study was to determine fluctiations of pollen viability and germination ratios in open cultivated pepper population in Aydın, and to examine their effects on yield and fruit quality. During the growing season - in 2003 and 2004, there were fluctiations in pollen viability and germination ratios in three pepper varieties (Çine Charleston, Şahnalı and Bağcı Charleston). It was observed that pollen viability and germination ratios decreased with the increasing in temperature. On the other hand, in parallel with pollen viability and germination ratios, there was a fluctiation in yield rates during the season. With the increasing in temperature, fruit quality of varieties decreased. Increases in temperature caused formation of harsh and small fruits named as "aborted fruits" having no market quality especially in Çine and Bağcı Charleston. |
URI: | http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=32907703&idt=1 http://hdl.handle.net/11607/339 |
Appears in Collections: | Yüksek Lisans |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2003-2004 canlılık grafik.doc | 158 kB | Microsoft Word | View/Open | |
2004 çimlenme.doc | 66 kB | Microsoft Word | View/Open | |
bulgular ve tartışma.doc | 103.64 MB | Microsoft Word | View/Open | |
Giriş.doc | 128 kB | Microsoft Word | View/Open | |
İÇ KAPAK.doc | 25 kB | Microsoft Word | View/Open | |
içindekiler ÇİZELGELER şekiller.doc | 66.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
KAYNAKLAR.doc | 46.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
LİTERATÜR.doc | 76 kB | Microsoft Word | View/Open | |
materyal metot.doc | 33.6 MB | Microsoft Word | View/Open | |
ÖZ ve ABSTRACT.doc | 29.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
ÖZET.doc | 29.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
ÖZGEÇMİŞ.doc | 24.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
sonuç öneriler.doc | 41.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
SUMMARY.doc | 32.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
TEŞEKk.doc | 26 kB | Microsoft Word | View/Open | |
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DÖKÜMANTASYON MERKEZİ.doc | 27.5 kB | Microsoft Word | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.