Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/3164
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorKırmacı, Mert-
dc.contributor.advisorBaşbülbül, Gamze-
dc.contributor.authorBaşer, Fadime-
dc.date.accessioned2017-10-20T13:25:25Z-
dc.date.available2017-10-20T13:25:25Z-
dc.date.issued2016-
dc.date.submitted2016-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/3164-
dc.description.abstractBu çalışmada Sphagnum cinsi karayosunlarından S. centrale ve S. capillifolium'dan elde edilen özütlerin çeşitli Gram (-) ve Gram (+) bakteriler üzerindeki antimikrobiyal etkisi araştırılmıştır. Bakteriler, gıda güvenliğinde ve klinikte önemli gruplar arasından seçilmiş ve farklı çözücüler de hazırlanan özütlerin bu bakterilere olan inhibisyon etkisi araştırılmıştır. Son yıllarda biryofitlerin tıbbi kullanımlarının araştırılması üzerine gerçekleştirilen çalışmalarda, belirgin artışların olduğu gözlenmiştir. Bu çalışmaların bir kısmını biryofitlerin antimikrobiyal etkileri üzerine olan çalışmalar oluşturmaktadır. Farklı bakteri grupları ve farklı karayosunları ile gerçekleştirilen kombine çalışmalar umut verici olmakla birlikte, bu etkinin tespit edilmesinin ardından pratikte kullanılabilir seviyeye gelinmesi ancak daha ileri araştırmaların da gerçekleştirilmesi ile mümkün olacaktır. Çalışmamızda Gram (-) ve Gram (+) bakteri türlerine karşı Sphagnum cinsine ait 2 karayosunu S. centrale ve S. capillifolium'un antimikrobiyal açıdan etkili oldukları bulunmuşturtr_TR
dc.description.abstractIn this study mosses in the genus Sphagnum S.centrale and S.capillifolium obtained from extracts of a variety of Gram (-) and Gram (+) bacteria the antimicrobial effect was investigated. Bacteria important in food security and chosen from among extracts prepared in different solvents and in the clinic groups we investigated the effect of inhibition against bacteria. Although different studies performed with different bacterial groups and promising mosses are combined, then the estimate of this effect can not be used in the practice to attain that level, however, it is possible to further realization of the research. Preparatory work as a result, some Gram (-) and Gram (+) bacteria against species of Sphagnum centrale to S. capillifolium from the stand point of antimicrobial are effectivetr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectSphagnum centraletr_TR
dc.subjectSphagnum capillifoliumtr_TR
dc.subjectAntimikrobiyal aktivitetr_TR
dc.subjectTürkiyetr_TR
dc.subjectSphagnum centraletr_TR
dc.subjectSphagnum capillifoliumtr_TR
dc.subjectAntimicrobial activitytr_TR
dc.subjectTurkeytr_TR
dc.titleÜlkemizde doğal yayılışa sahip karayosunlarından Sphagnum centrale C.E.O. Jensen ve S.Capillifolium (Ehrh.)Hedw'un (Bryophyta) anti-mikrobiyal aktivitesinin belirlenmesitr_TR
dc.title.alternativeDetermination of anti-microbial activity of Sphagnum centrale C.E.O. Jensen and S. Capillifolium(Ehrh.) Hedw. which are naturally grow in our countrytr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıtr_TR
Appears in Collections:Yüksek Lisans

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Fadime BAŞER.pdfYüksek Lisans Tezi961.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.