Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/3022
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorÇivici, Melek ece-
dc.contributor.authorHafçı, Büşra-
dc.date.accessioned2017-07-14T13:07:38Z-
dc.date.available2017-07-14T13:07:38Z-
dc.date.issued2016-
dc.date.submitted2016-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/3022-
dc.description.abstractGeçmişte turizm acentaları üzerinden ağırlıklı olarak yürüyen kitle turizm faaliyetleri günümüzde daha fazla bireysel turizme doğru değişmektedir. Bu değişimle birlikte turizm endüstrisi çalışanlarının İngilizce dil bilgisinin önemi giderek artmaktadır. Ayrıca turistlerin dil algısı da giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Bu nedenle araştırmada, değişen turizm yapısına uyum sağlamak için konaklama işletmesi çalışanları ve yerel halkın yabancı dil bilgi düzeylerinin yabancı turistler tarafından değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda, araştırmada Aydın, Kuşadası'nı ziyaret eden yabancı turistlerden yerel halkın ve işletmelerdeki personelin yabancı dil bilgisini değerlendirmeleri istenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre yerel halkın ve işletmelerdeki personelin yabancı dil bilgi düzeyleri ortalamanın biraz üzerinde, ancak turistlerin bilgi düzeylerinin altındadır. Çalışma; turistlerin uyruğu, konaklama tipi ve konaklanılan işletmenin sınıfı, eğitim durumu ve daha önceden Türkiye'ye gelme durumlarına göre yerel halk ve işletme personeli ile iletişim düzeylerinin istatistiksel olarak farklılıklar gösterdiğini ortaya koymaktadır. Konuşma becerisi en önemli olan İngilizce yeterliliğidir. Bu çalışma; yapılan anketler ve sonuçları ile mevcut turizm yapısına yeni adaptasyonlar önermek üzere konuyu bir durum örneklemesi üzerinden tartışmakta ve yorumlamaktadır.tr_TR
dc.description.abstractNowadays, mass tourism is changing into a more individual structure, whereas tourism agencies were dominant in the past. Following this change, English language skills of tourism industry workers have become more important. In addition, tourists' perception of language capacities has also become more important. For this reason, to keep up with the changing face of tourism activities, it is aimed to research English language capacities of locals and staff in accommodation facilities by asking foreign tourists to evaluate this target community in this study. Within this framework, a case study was conducted in Kuşadası and we asked foreign tourists visiting Kuşadası- Aydın to evaluate the foreign language capacities of locals and staff in accommodation facilities located in the case region. According to the results, the language proficiency of locals and staff in accommodation facilities is above the average to some extent, but under the language proficiency of tourists. The level of communication with locals and staff in accommodation facilities shows statistical significance such as nationality of tourists, accommodation type, the class of the accommodation facility, education level, and previous visits to Turkey. According to the results, speaking is the most important skill in English. This study argues the different results of the questionnaires in the case of Kuşadası and argues the results in the perspective of suggesting new adaptations for tourism sector.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccesstr_TR
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectYabancı Diltr_TR
dc.subjectBeklentitr_TR
dc.subjectTurizmde Yabancı Diltr_TR
dc.titleTürkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilerin turizm endüstrisi çalışanlarına yönelik ingilizce dil becerileri beklentisi ve karşılanma düzeyi: Kuşadası örneğitr_TR
dc.title.alternativeThe English language skill expectations of tourists visitin Turkey and the fulfillment level: A case study in Kusadasitr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalıtr_TR
Appears in Collections:Yüksek Lisans

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10118948.pdfYüksek Lisans Tezi1.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.