Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2824
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorErekul, Osman-
dc.contributor.authorSabancı, Senem-
dc.date.accessioned2017-01-17T13:05:22Z-
dc.date.available2017-01-17T13:05:22Z-
dc.date.issued2016-
dc.date.submitted2016-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2824-
dc.description.abstractBu çalışma; Ege bölgesinde yetiştirilen bazı mısır (Zea mays L.) çeşitlerinin verim, kalite ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Üretim Çiftliği deneme tarlalarında gerçekleştirilmiştir. Competo, DKC 6876, P 31D24, P 3167, Kalipso, İndaco, SY Lucroso ve Colonia olmak üzere 8 farklı mısır çeşidi kullanılarak deneme ana ürün olarak yürütülmüştür. Bu çalışma, 4 tekrarlamalı olarak tesadüf blokları deneme desenine göre 2014 yılında kurulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre, verim ve kalite özellikleri üzerine etkisi istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. Özet olarak; tane verimi 1256.1-1741kg/da, bin dane ağırlığı 302.7-365.7 g, protein içeriği % 6.18- 7.84, nişasta içeriği % 61.74-63.28 arasında değişmiştir. Ayrıca çeşitlerin toplam fenol içerikleri 112.05- 244.90 μg GAE/g, antioksidan aktiviteleri ise % 25.85- 44.25 arasında farklılık göstermiştir. Yapılan bu çalışmada İndaco, Kalipso ve DKC 6876yüksek tane verim potansiyeline sahip olmalarına rağmen, bazı kalite özellikleri bakımından diğer çeşitlere göre düşük kalmışlardır.tr_TR
dc.description.abstractThe aim of this research was to determinine the effects of some maize (Zea mays L.) varieties on yield, quality and antioxidant activity in the Aegean Regioncarried out at Adnan Menderes University, The Faculty of Agriculture Research and Production Farms' fields. The experiment was carried out as primary crop and using 8 different varietiesof corn including Competo, DKC 6876, P 31D24, P 3167, Kalipso, Indaco, SY Lucroso and Colonia. The researchwas conducted in randomized complete block design with four replications during the year of 2014. According to results of the research, the effects of corn varieties was found to be statistically significant in the yield and quality characteristics. In summary; average grain yield wasranged from 1256.1 to 1741kg/da, 1000 kernel weight from 302.7to 365.7 g, protein content from 6.18 to7.84 %, starch content from 61.74 to 63.28 %. Besides total phenol content of the varieties varied from 112.05 - 244.90 μg GAE/g while antioxidant activity varied between 25.85- 44.25 %. In this study İndaco, Kalipso and DKC 6876 had high grain potential, while they was found low according to other varieties as some quality features.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectMısırtr_TR
dc.subjectverim öğeleritr_TR
dc.subjecttane verimitr_TR
dc.subjectkalite öğeleritr_TR
dc.subjectantioksidantr_TR
dc.subjectEge Bölgesitr_TR
dc.subjectCorntr_TR
dc.subjectyield characteristicstr_TR
dc.subjectgrain yieldtr_TR
dc.subjectquality characteristicstr_TR
dc.subjectantioxidanttr_TR
dc.subjectThe Aegean Regiontr_TR
dc.titleEge bölgesinde yetiştirilen bazı mısır (Zea mays L.) çeşitlerinin verim, kalite ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesitr_TR
dc.title.alternativeThe determination of some maize (Zea mays L.) varieties on yield, quality and antioxidant activity in the Aegean regiontr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.authorIDTR217447tr_TR
dc.contributor.authorIDTR115235tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalıtr_TR
Appears in Collections:Yüksek Lisans

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Senem SABANCI_ yl tez.pdfYüksek Lisans Tezi1.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.