Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2616
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorErtan, Engin-
dc.contributor.authorAda, Selime-
dc.contributor.authorAlkan, Gülsüm-
dc.date.accessioned2016-03-18T09:10:14Z-
dc.date.available2016-03-18T09:10:14Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationErtan, E., Ada, S., Alkan, G. (2014). Kestanenin (castanea sativa mill.) meşe (quercus sp.) üzerine aşılanabilirliği ve toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişimi.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,11(2),13-20.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://web.b.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=7&sid=abf03868-79b9-494b-9b48-2b4330707b1d%40sessionmgr102&hid=128-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2616-
dc.description.abstractBu çalışma, kestane ile meşe bitkisinin aşılanabilirliği ve meşe bitkisinde toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişiminin belirlenmesi amacıyla 2005–2007 yılları arasında yürütülmüştür. Denemede yongalı göz, dilciksiz İngiliz ve T-göz aşısı yöntemleri kullanılmış ve sadece dilciksiz İngiliz aşısı yönteminden başarı elde edilmiştir. En uygun aşılama zamanının belirlenmesi amacıyla, meşe bitkisinin gövdelerinden vegetasyon dönemi boyunca; nisan, temmuz, eylül ve aralık aylarında olmak üzere floem örnekleri alınarak, toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişimi izlenmiştir. En düşük flavan miktarı, 0,102 mg/g olarak, nisan ayında alınan örneklerde saptanmıştır.tr_TR
dc.description.abstractThis study has been carried on during 2005 – 2007 in order to determine the graft ability and the seasonal changes of total flavan contents in oak tree. Chip budding, whip budding and Tbudding methods have been used and it was seen that only whip budding had budding success. Aiming to determine the best grafting, floem examples have been taken from the shoots of oak trees during vegetation period; April, July, September and December, and seasonal changes of total flavan contents have been determined. The minimum flavan amount has been determined in samples taken in April as 0,102 mg/g.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectKestanetr_TR
dc.subjectMeşetr_TR
dc.subjectAşı İle Çoğaltmatr_TR
dc.subjectFlavan İçeriğitr_TR
dc.subjectChestnuttr_TR
dc.subjectOaktr_TR
dc.subjectGraftingtr_TR
dc.subjectGraft Compatibilitytr_TR
dc.subjectFlavan Contentstr_TR
dc.titleKestanenin (castanea sativa mill.) meşe (quercus sp.) üzerine aşılanabilirliği ve toplam flavan içeriklerinin mevsimsel değişimitr_TR
dc.title.alternativeGrafting ability of chestnuts (castanea sativa mill.) on oaks (quercus sp.) and seasonal changes of total flavan contentstr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR148287tr_TR
dc.contributor.authorIDTR43806tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümütr_TR
dc.identifier.volume11tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.identifier.startpage13tr_TR
dc.identifier.endpage20tr_TR
Appears in Collections:2014 Cilt 11 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2014-13,20.pdfMakale Dosyası2.54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.