Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2603
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBayram, Seda Erdoğan-
dc.contributor.authorElmacı, Ömer Lütfü-
dc.date.accessioned2016-03-17T13:54:00Z-
dc.date.available2016-03-17T13:54:00Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationBayram, E. S., Elmacı, L. Ö. (2013). Gübrelemenin meyve ve sebzelerin fonksiyonel özellikleri üzerine etkileri. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(1), 25-31.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/62-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2603-
dc.description.abstractTarımsal üretimde yaygın bakış açısı olan verim odaklı üretimin yerini, kaliteyi de içine alan bir üretimanlayışına bırakması, gübrelemede de konvansiyonel tekniklerin terk edilerek verimin yanı sıra kaliteyi arttırıcıuygulamaları zorunlu kılmaktadır.Bu derlemenin amacı, tüketicilerin fonksiyonel gıdalara yönelik hızla artan farkındalık ve kabullerine paralelolarak gün geçtikçe artan taleplerine, üreticilerin cevap verecek nitelikte üretim yapabilecek gübrelemeuygulamaları için yeni bir bakış açısı oluşturmaktır.İnsanlığın var oluşundan bu yana beslenme ve tarımsal üretim devam eden bir süreçtir. Türkiye gibi tarımsalüretim potansiyeli yüksek, gelecekteki gıda gereksinimini karşılamaya aday bir ülkenin; son yıllarda geliştirilenürün kalitesi odaklı gübreleme teknikleri ile, çevre insan ve bitki sağlığını koruyarak verimliliğisürdürebileceği, topraktan sofraya kadar sağlıklı, güvenilir ürünleri üretebilmesi mümkün olacaktır.Hayvansal organizmanın dışarıdan alması zorunlu ancak bitkilerin doğal olarak sentez ya da akümüle ettiği,sağlık üzerine olumlu katkıları bilimsel olarak kanıtlanmış fonksiyonel bileşenlerinin gübreleme ile arttırılması;sağlıklı bir tarım, sağlıklı beslenme ve sağlıklı bireylerden oluşan bir topluma ulaşmayı mümkün kılacaktır.tr_TR
dc.description.abstractThe common viewpoint in agricultural production, that production is focused on yield, must be abandoned for an understanding of production which includes quality, and conventional techniques of fertilizer application must be left behind while applying measures to improve quality. The purpose of this compilation is to form a new viewpoint to answer producers' questions on the application of fertilizer at a time when rapidly increasing awareness and acceptance of functional foods are creating everincreasing demand. Nutrition from agricultural production is a process that has been continuing for millennia. It is possible for a country like Turkey, which has a high potential for agricultural production and can meet its needs for food in the future, to keep up its yield while preserving both people and plants in the environment, and to produce crops which are perfectly healthy and dependable, by means of recently developed techniques of fertilizer application which focus on crop quality. It will be possible to have healthy agriculture, healthy nutrition and a society of healthy individuals by increasing functional compounds which have been scientifically proven to have a positive effect on health and which plants either synthesize naturally or accumulate, but which must be collected from outside the body of an animal organism, by the use of fertilizers.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectGübrelemetr_TR
dc.subjectFitokimyasallartr_TR
dc.subjectFonksiyonel Gıdalartr_TR
dc.subjectKalitetr_TR
dc.subjectFertilizertr_TR
dc.subjectPhytochemicalstr_TR
dc.subjectFunctional Foodstr_TR
dc.subjectQualitytr_TR
dc.titleGübrelemenin meyve ve sebzelerin fonksiyonel özellikleri üzerine etkileritr_TR
dc.title.alternativeThe effects of fertilizer applications on the functional characteristics of fruits and vegetablestr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR163033tr_TR
dc.contributor.authorIDTR8477tr_TR
dc.contributor.departmentEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümütr_TR
dc.identifier.volume10tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage25tr_TR
dc.identifier.endpage31tr_TR
Appears in Collections:2013 Cilt 10 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
62-249-1-PB.pdfMakale Dosyası1.47 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.