Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2574
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKoca, Yakup Onur-
dc.contributor.authorDere, Şahin-
dc.contributor.authorErekul, Osman-
dc.date.accessioned2016-03-17T13:28:26Z-
dc.date.available2016-03-17T13:28:26Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationKoca, O. Y., Dere, Ş., Erekul, O. (2011). İleri ekmeklik buğday hatlarında tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(2), 15-22.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://web.a.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=17&sid=7ea05bb4-0972-4db8-b414-a64971e1b65f%40sessionmgr4001&hid=4207-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2574-
dc.description.abstractBuğday ( L.) ıslahının amacı tane verimi ve ekmeklik kaliteyi yükseltmektir. Bu nedenle 2008 ve 2009 yıllarındaAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesinde yürütülen çalışma ile 40 yeni hattın verim ve bazı kalite özellikleri incelenmiştir. Çalışmada tane verimi, bin tane ağırlığı, hektolitre ağırlığı, tanede protein ve nişasta miktarı değerleri ölçülmüştür. İki yıllık çalışma sonucunda tane verimi 117 ile 520 kg/da aralığında, bin tane ağırlığı 22.1 ile 42.0 g aralığında, hektolitre ağırlığı 78.5 ile 85.3 kg aralığında, tanede protein oranı %11.0 ile %16.1 aralığında ve tanede nişasta oranı %61.6 ile %72.9 aralığında bulunmuştur. Çalışmada verim ve kalite özellikleri bakımından ön plana çıkan hatlar bir sonraki yılın denemelerinde değerlendirilmeleri uygun bulunmuştur.tr_TR
dc.description.abstractThe purpose of breeding is to increase grain yield and bread-making quality of wheat . This study was conducted at the experimental field of Adnan Menderes University Agricultural Faculty Research and Practice Farm in 2008 and 2009. The objective of this study was to determine yield and some quality characteristics of fourth advanced wheat lines. In the experiment grain yield, thousand grain weight, hectoliter weight, protein and starch content of grain was measured.As a result of a two-year study grain yield values in the range of 117 to 520 kg/da, thousand grain weight values in the range of 22.1 to 42.0 g, hectoliter weight values in the range of 78.5 to 85.3 kg, protein in the range of 11.0% -16.1% and starch in the range of 61.6%- 72.9% was founded. Intended from the standpoint of yield and quality of foreground lines are further investigated in field trials in the next years.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectEkmeklik Buğdaytr_TR
dc.subjectTane Verimitr_TR
dc.subjectBin Tane Ağırlığıtr_TR
dc.subjectKalite Özellikleritr_TR
dc.subjectBread Wheattr_TR
dc.subjectGrain Yieldtr_TR
dc.subjectThousand Grain Weighttr_TR
dc.subjectQuality Characteristicstr_TR
dc.titleİleri ekmeklik buğday hatlarında tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesitr_TR
dc.title.alternativeDetermination of grain yield and some quality properties of advanced bread wheat linestr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR45385tr_TR
dc.contributor.authorIDTR115235tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümütr_TR
dc.identifier.volume8tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.identifier.startpage15tr_TR
dc.identifier.endpage22tr_TR
Appears in Collections:2011 Cilt 8 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ContentServer.pdfMakale Dosyası107.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.