Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2556
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKaraman, Ayşe Demet-
dc.contributor.authorAltuğ, Tekin-
dc.contributor.authorOva, Gülden-
dc.date.accessioned2016-03-16T13:21:45Z-
dc.date.available2016-03-16T13:21:45Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationKaraman,D. A., Altuğ, T., Ova, G. (2011). Gıda işletmelerinde ön gereksinim programlarının kurulması ve uygulanması: süt sektörü örneği. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 9-21.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://web.a.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=2&sid=7ea05bb4-0972-4db8-b414-a64971e1b65f%40sessionmgr4001&hid=4207-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2556-
dc.description.abstractÖzellikle son yıllarda, canlıların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gerekli olan gıdaların güvenliğinin sağlanmasında gıda işletmelerinde HACCP'in temel ilkelerini esas alan birçok yönetim sistemleri uygulanmaktadır. Bu tür sistemlerin gıda işletmelerinde kurulması ve etkin olarak uygulanması amacıyla oluşturulması gereken ön gereksinim programlarının nasıl uygulanacağı bu araştırma ile süt sektörü örnek alınarak belirlenmiştir. Süt işletmesinde işletmenin yapısı, üretim çeşitliliği, bulunduğu ülke ve uygulanacak gıda güvenliği yönetim sistemine bağlı olarak ön gereksinim programları oluşturulmalıdır. Bu suretle Avrupa Birliği'ne girme sürecinde olan ülkemizdeki gıda işletmelerinde rekabet edebilir, mantığa dayanan, uygulanabilir ve bilimsel bazlı HACCPtemelli gıda güvenliği yönetim sistemlerinin oluşturularak sürekliliği sağlanabilecektir.tr_TR
dc.description.abstractIn recent years, a number of management systems based on basic principles of HACCP in food plants for food safety. The establishment and effective implementation of such systems in dairy industry have been modeled, considering pre-requisite programs. The pre-requisite programs must be established in a dairy plant depending on the criteria including depending on the structure of the plant, diversity of production, country and food safety management system that will be applied. In this way, competitive, logic-based, and practical food safety management systems based on HACCP should be created and sustainability of these systems should be provided in the food plants in our country which is at the process of entering the European Union.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectÖn Koşul Programıtr_TR
dc.subjectHACCPtr_TR
dc.subjectSüt İşletmeleritr_TR
dc.subjectPrerequisite Programstr_TR
dc.subjectDairy Entrepreneurstr_TR
dc.titleGıda işletmelerinde ön gereksinim programlarının kurulması ve uygulanması : süt sektörü örneğitr_TR
dc.title.alternativeEstablishment and practice of prerequisite programs on food businesses : a case study in dairy industriestr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR118863tr_TR
dc.contributor.authorIDTR57523tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümütr_TR
dc.identifier.volume8tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage9tr_TR
dc.identifier.endpage21tr_TR
Appears in Collections:2011 Cilt 8 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ContentServer.pdfMakale Dosyası140.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.