Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2546
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKoca, Yakup Onur-
dc.contributor.authorErekul, Osman-
dc.contributor.authorÜnay, Aydın-
dc.contributor.authorTurgut, İsmail-
dc.date.accessioned2016-03-16T13:08:19Z-
dc.date.available2016-03-16T13:08:19Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.citationKoca, O. Y., Erekul, O., Ünay, A., Turgut, İ. (2009). Bazı melez mısır (Zea Mays L.) çeşitlerinin Aydın ilinde birinci ve ikinci ürün performanslarının değerlendirilmesi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 6(1), 41-52.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://web.a.ebscohost.com/ehost/pdfviewer/pdfviewer?vid=19&sid=7fda99b7-6692-4d7c-bd2c-394c05538686%40sessionmgr4002&hid=4207-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2546-
dc.description.abstractÇalışma Aydın İlinde yetiştirilen bazı melez mısır (Zea mays L.) çeşitlerinin birinci ve ikinci ürün performanslarının değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Bölgede birinci ve ikinci ürün için üreticiye önerilen 12 melez mısır çeşidi deneme materyali olarak kullanılmıştır. Tarla denemeleri 2005 ve 2006 yıllarında Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Deneme Çiftliğinde birinci ve ikinci ürün olarak yürütülmüştür. Çalışmada tane verimi, koçanda tane sayısı, 1000-tane ağırlığı, koçan uzunluğu ve bitki boyu ile tanede protein ve yağ oranı gibi kalite özellikleri incelenmiştir. Çalışmanın sonucunda incelenen tüm özelliklerin birinci üründe ikinci üründen daha yüksek ortalamalar verdiği görülmüştür. Bu sebeple bölgenin birinci ürün mısır tarımına daha uygun olduğu saptanmıştır. Ayrıca bölge için birinci ürün olarak NK-Arma ve DK6842 çeşitleri, ikinci ürün olarak da C955 ve Bolson çeşitleri önerilmiştir.tr_TR
dc.description.abstractThe aim of this study was to determine to performances of some hybrid corn varieties in the first and second crop conditions in Aydın province. The materials of the field experiment were 12 hybrid corn varieties recommended in the producers for first and second crops conditions in this region. The field experiment was carried out at Farm of Adnan Menderes University Faculty of Agriculture in 2005 – 2006. Yield, number of grain per ear, 1000 kernel weight, ear length and plant height and kernel quality characteristics as percentage of protein and oil content were investigated in this experiment. As a result of this study, all characteristics had higher means in the first crops than in the second crops. It shows that Aydın is more convenient for first crop cultivation than second crop. Results indicated that NK-Arma and DK6842 varieties as main crop, and C955 and Bolson varieties as second crop could be grown in the region and recommended to the regions’ farmers.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectMısırtr_TR
dc.subjectZea Mays L.tr_TR
dc.subjectBirinci Ve İkinci Ürüntr_TR
dc.subjectVerim Ve Verim Öğeleritr_TR
dc.subjectTanede Protein Ve Yağ Oranıtr_TR
dc.subjectCorntr_TR
dc.subjectFirst And Second Croptr_TR
dc.subjectYield And Yield Componenttr_TR
dc.subjectProtein And Oil Contenttr_TR
dc.titleBazı melez mısır (Zea Mays L.) çeşitlerinin Aydın ilinde birinci ve ikinci ürün performanslarının değerlendirilmesitr_TR
dc.title.alternativeEvaluation of main and second crop performances of some hybrid corn (zea mays l.) varieties grown in Aydın provincetr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR45385tr_TR
dc.contributor.authorIDTR115235tr_TR
dc.contributor.authorIDTR148365tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümütr_TR
dc.identifier.volume6tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage41tr_TR
dc.identifier.endpage52tr_TR
Appears in Collections:2009 Cilt 6 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ContentServer.pdfMakale Dosyası88.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.