Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2492
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAlkan, Gülsüm-
dc.contributor.authorErtan, Engin-
dc.contributor.authorHekimci, Bilge-
dc.contributor.authorAlgül, Burak Erdem-
dc.date.accessioned2016-03-15T12:51:13Z-
dc.date.available2016-03-15T12:51:13Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationAlkan, G., Ertan, E., Hekimci, B., Algül, E. B. (2015). Sert kabuklu meyve türleri tohumlarında çimlenme sonrası kök kesimi uygulamasının çöğür gelişimi üzerine etkisi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 12(1), 49-56.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/94-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2492-
dc.description.abstract2010-2011 yılları arasında Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri bölümüne ait olan sisleme serasında yürütülen bu araştırmada; materyal olarak antepfıstığı, badem, ceviz ve kestane tohumları kullanılmıştır. Sert kabuklu meyve türlerinin tohumlarında çimlenme sonrası kök kesimi uygulamasının çöğür gelişimi üzerine etkilerini belirlemek amacıyla, denemede üç farklı uygulama (5 cm'den radisil kesimi, 10 cm'den radisil kesimi ve kontrol) yapılmıştır. Sisleme ortamından çimlenme sonrası sökülen ceviz, kestane, antepfıstığı ve badem çöğürlerinin yarısı, radisil kesimi yapılmadan tüplere şaşırtılmış, diğer yarısı ise çimlenme ortamına tekrar dikilmiştir. Araştırmada, kontrol grubunda olan çöğürlerin genel olarak sürgün gelişimleri ile ilgili iyi performanslar gösterdiği, ancak buna karşın 10 cm'den radisil kesilen çöğürlerde ise, kök ile ilgili gelişim parametrelerinin daha olumlu sonuçlar verdiği saptanmıştır.tr_TR
dc.description.abstractThis study was conducted in mist propogation greenhouse belonging to Adnan Menderes University, Faculty of Agriculture, Department of Horticulture between 2010-2011. Pistachio, almond, walnut, chestnut seeds were used as material in this research. In this study it was aimed to determine the effects of the application of root cutting methods on the some seedlings after germination. Three different applications were used as a cutting of radicle from 5 cm, 10 cm and control. The half of the pistachio, almond, walnut and chestnut seedlings which were ripped off from mist propagation media and were planted in tubes. The other half of the seedlings were replanted in mist propagation media. As a conclusion, the seedlings in the control group had the better performance regarding the shoot growth. Besides, the root growth parameters were the better in the seedlings with 10 cm radicle cutting.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectSert Kabuklu Meyve Türleritr_TR
dc.subjectRadisiltr_TR
dc.subjectKök Kesimitr_TR
dc.subjectÇimlenmetr_TR
dc.subjectÇöğür Gelişimitr_TR
dc.subjectNutstr_TR
dc.subjectRadicletr_TR
dc.subjectRoot Cuttingtr_TR
dc.subjectGerminationtr_TR
dc.subjectSeedling Growthtr_TR
dc.titleSert kabuklu meyve türleri tohumlarında çimlenme sonrası kök kesimi uygulamasının çöğür gelişimi üzerine etkisitr_TR
dc.title.alternativeEffect of the application of root cutting after germination on the seedling growth in the nut fruits seedstr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR43806tr_TR
dc.contributor.authorIDTR148287tr_TR
dc.contributor.authorIDTR166629tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümütr_TR
dc.identifier.volume12tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage49tr_TR
dc.identifier.endpage56tr_TR
Appears in Collections:2015 Cilt 12 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
94-704-1-PB.pdfMakale Dosyası1.48 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.