Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2482
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYıldırım, Adnan-
dc.contributor.authorKoyuncu, Fatma-
dc.contributor.authorTekintaş, Ekmel-
dc.contributor.authorYıldırım, Fatma Akıncı-
dc.date.accessioned2016-03-15T09:38:24Z-
dc.date.available2016-03-15T09:38:24Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationYıldırım, A., Koyuncu, F., Tekintaş, E., Yıldırım, F.Akıncı. (2008). Isparta bölgesinde selekte edilen badem (prunus amygdalus batsch.) genotiplerinin bazı kimyasal özellikleri ve yağ asitleri kompozisyonları1.Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,5(1),19-25.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2482-
dc.description.abstractBu arastırmada, Isparta yöresinde selekte edilen 14 badem (Prunus amygdalus Batsch.) genotipinin bazı kimyasal özellikleri ve yag asitleri kompozisyonunu belirlemek amacıyla yürütülmüstür. Arastırmada, genotiplerin toplam yag oranı % 44.25 ile (ISP 298) - 55.68 (ISP 129); protein oranı % 21.23 (ISP 66) - 35.27 (ISP 298); kül oranı % 2.75 (ISP 66) - 3.81 (ISP 129); nem oranı % 3.41 (ISP 127) - 4.52 (ISP 59); palmitik asit oranı % 6.18 (ISP 241) - 8.33 (ISP 127); palmitoleik asit oranı % 0.33 (ISP 80) - 0.91 (ISP 57); stearik asit oranı % 1.20 (ISP 80) - 2.74 (ISP 68); oleik asit oranı % 64.60 (ISP 127) - 75.47 (ISP 241); linoleik asit oranı % 16.05 (ISP 241) - 24.06 (ISP 127) arasında saptanmıstır.tr_TR
dc.description.abstractThis study was carried out to determine some chemical properties and fatty acid content of selected almond (Prunus amygdalus Batsch.) genotypes in Isparta province. In the study, total oil content, protein content, ash content, humidity, palmitic acid content, palmitoleic acid content, stearic acid content, oleic acid content, and linoleic acid content of the selected genotypes were ranged from 44.25 (ISP 298) to 54.68 % (ISP 66), 21.23 (ISP 66) to 35.2%, 7 (ISP 298) 2.75 (ISP 66) to 3.81% (ISP 129), 3.41 (ISP 127) to 4.52% (ISP 59), 6.18 (ISP 241) to 8.06 % (ISP 57), 0.33 (ISP 80) to 0.91% (ISP 57), 1.20 (ISP 80) to 2.50 % (ISP 127), 64.60 (ISP 127) to 75.47 % (ISP 241), 16.05 (ISP 241) to 24.06 % (ISP 127), respectively.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectBadem (prunus amygdalus batsch.)tr_TR
dc.subjectKimyasal Özelliklertr_TR
dc.subjectYağ Asitleri Kompozisyonutr_TR
dc.subjectAlmond (prunus amygdalus batsch.)tr_TR
dc.subjectChemical Propertiestr_TR
dc.subjectFatty Acid Compositiontr_TR
dc.titleIsparta bölgesinde selekte edilen badem (prunus amygdalus batsch.) genotiplerinin bazı kimyasal özellikleri ve yağ asitleri kompozisyonları1tr_TR
dc.title.alternativeFatty acid content and some chemical properties of selected almond (prunus amygdalus batsch.) genotypes in ısparta provincetr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR4731tr_TR
dc.contributor.authorIDTR8252tr_TR
dc.contributor.authorIDTR106824tr_TR
dc.contributor.departmentSüleyman Demirel Üniversitesi, Sütçüler Meslek Yüksek Okulutr_TR
dc.identifier.volume5tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage19tr_TR
dc.identifier.endpage25tr_TR
Appears in Collections:2008 Cilt 5 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdfMakale Dosyası65.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.