Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2438
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKaptan, Mustafa Ali-
dc.contributor.authorAydın, Mehmet-
dc.date.accessioned2016-03-14T13:19:28Z-
dc.date.available2016-03-14T13:19:28Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.citationKaptan, A. M., Aydın, M. (2007). Topraksız kültür ortamında yapılan hıyar yetiştiriciliğinde farklı azot dozlarının verim ve bazı kalite unsurları üzerine etkisi. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 4(1-2), 77-81.tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2438-
dc.description.abstractBu araştırma, iki farklı topraksız kültür ortamında yapılan hıyar yetiştiriciliğinde farklı azot (N) dozlarının bitki gelişmesi, besin elementi alımı ve bazı kalite unsurları üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bitki yetiştirme ortamları olarak kum ve perlit materyalleri kullanılmıştır. Bitkiler 4 farklı N dozu (120; 160; 200; 240 mg L ) içeren besin elementi solüsyonları ile beslenmiştir. Verim ve kalite kriterleri açısından kum ve perlit ortamları arasında bir farklılığın olmadığı ve her iki ortamın hıyar yetiştiriciliğinde başarılı bir şekilde kullanılabileceği belirlenmiştir. Verim ve kalite kriterleri açısından en uygun azot dozu 200 mg N L olarak bulunmuştur. Regresyon analizleri denklemlerine göre ise optimum N dozu 166-195 mg N L arasında değişmiştir.tr_TR
dc.description.abstractThis research was carried out to determine the effects of nitrogen (N) doses (120, 160, 200, 240 mg l ) on plant growth, nutrient uptake and some quality parameters of cucumber in two different growth media of soilless culture. Effects of growth media on cucumber growth were not significantly important. It was determined that both media might be used successfully in cucumber production. In terms of yield and quality parameters, 200 mg N L dose was found the best.According to regression analysis, optimum N dose ranged from 165 mg N L to 196 mg N L .tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectAzottr_TR
dc.subjectHıyartr_TR
dc.subjectVerim Ve Kalitetr_TR
dc.subjectNitrogentr_TR
dc.subjectCucumbertr_TR
dc.subjectYield And Qualitytr_TR
dc.titleTopraksız kültür ortamında yapılan hıyar yetiştiriciliğinde farklı azot dozlarının verim ve bazı kalite unsurları üzerine etkisitr_TR
dc.title.alternativeEffects of different nitrogen doses on yield and some quality parameters of cucumber cultivation in soilless culturetr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR17462tr_TR
dc.contributor.authorIDTR4515tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümütr_TR
dc.identifier.volume4tr_TR
dc.identifier.issue1-2tr_TR
dc.identifier.startpage77tr_TR
dc.identifier.endpage81tr_TR
Appears in Collections:2007 Cilt 4 Sayı 1-2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
makaptan.pdfMakale Dosyası82.33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.