Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2429
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzdoğan, Mürsel-
dc.contributor.authorErkek, Ramazan-
dc.date.accessioned2016-03-14T09:35:52Z-
dc.date.available2016-03-14T09:35:52Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationÖzdoğan, M., Erkek, R. (2006). Mısır gluten ununun etlik piliçlerde renk maddesi kaynağı olarak kullanılması. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,3(1),55-59.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2429-
dc.description.abstractIn this study was carried out to investigate the influence of corn gluten meal on broiler skin colour, shank colour and criteria related to production. In the experiment, 400 broiler chicks (Arbor Acres) were used as the animal material. Chicks were divided into five groups, 80 chicks in each. First group as a control group consumed ration that contained 60% yellow corn as the source of the carotenoid. The other groups consumed rations containing 2.5%, 5.0%, 7.5% and 10% corn gluten meal respectively. Broilers were fed starter rations at the first two weeks. After then, they were fed finisher rations at the four weeks. The experiment was finished at the end of six weeks of age. In this results, The groups feeding rations with containing 10% corn gluten meal showed higher Roche colour Fan value and higher B.C.E value than the other groups, significantly.tr_TR
dc.description.abstractArastırmada, mısır gluten ununun broyler deri rengi, incik rengi ve verimle ilgili kriterler üzerine etkilerini incelemek amacıyla yapılmıstır. Denemede,hayvan materyali olarak 400 adet etlik civcivi (Arbor acres) kullanılmıstır. Civcivler her birinde 80 adet hayvan olacak sekilde 5 gruba ayrılmıstır. Kontrol grubu olan 1. Grup, karotenoid kaynagı olarak %60 sarı mısır içeren rasyonu tüketmistir. Diger gruplar sırasıyla, %2.5, %5.0, %7.5 ve %10 mısır gluten unu içeren rasyonları tüketmislerdir. Bütün gruplar ilk 2 hafta baslatma rasyonu, daha sonra ki 4 hafta ise bitirme rasyonu tüketmislerdir. Deneme 6 haftada bitirilmistir. Arastırma sonucunda, %10mısır gluteni tüketen gruplar istatistiksel olarak daha yüksek Roche renk yelpazesi ve B.C.E. degeri göstermislerdir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectMısır Gluten Unutr_TR
dc.subjectEtlik Piliçtr_TR
dc.subjectİncik Deri Rengitr_TR
dc.subjectKarkas Deri Rengitr_TR
dc.subjectCorn Gluten Mealtr_TR
dc.subjectBroilertr_TR
dc.subjectShank Skin Colourtr_TR
dc.subjectCarcass Skin Colourtr_TR
dc.titleMısır gluten ununun etlik piliçlerde renk maddesi kaynağı olarak kullanılmasıtr_TR
dc.title.alternativeThe use of corn gluten meal as a source of colour material in broilerstr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR14549tr_TR
dc.contributor.authorIDTR162369tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümütr_TR
dc.identifier.volume3tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage55tr_TR
dc.identifier.endpage59tr_TR
Appears in Collections:2006 Cilt 3 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
mozdogan2.pdfMakale Dosyası488.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.